Home Επικαιρότητα Τελευταία Τάση στην Παρασκευή Φαρμάκων
Τελευταία Τάση στην Παρασκευή Φαρμάκων M

Τελευταία Τάση στην Παρασκευή Φαρμάκων

Η ανάγκη για ταχεία και φτηνή παραγωγή ταμπλετών ποιότητας οδήγησε στην πρόοδο των σχετικών εργαλείων.

Ο χρόνος παραμονής είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν για να επιτευχθεί η παραγωγή δισκίων χωρίς προβλήματα.

Ο χρόνος παραμονής ορίζεται ως ο χρόνος που κάθε μεμονωμένη επίπεδη κεφαλή διάτρησης έρχεται σε επαφή με τον κύλινδρο συμπίεσης μιας περιστροφικής πρέσσας δισκίου όταν η δύναμη συμπίεσης που εφαρμόζεται για τον σχηματισμό του δισκίου είναι πάνω από το 90% της μέγιστης τιμής της.

Τα χαρακτηριστικά της φόρμουλας και το αντίκτυπο στον χρόνο παραμονής

Στα χαρακτηριστικά ορισμένων συστατικών σε ένα σκεύασμα που εμφανίζει διαφορετικές πλαστικές ή ελαστικές ιδιότητες μπορούν να εμφανιστούν πολλά ζητήματα.

Αυτές οι πλαστικές ή ελαστικές ιδιότητες μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα δισκιοποίησης όπως κολλήσεις και κάλυψη και τα σωματίδια που παρουσιάζουν ελαστική μορφή θα αλλάζουν σχήμα κατά την εφαρμοζόμενη τάση.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι εντελώς μόνιμο, με το σωματίδιο να επιστρέφει στο αρχικό του σχήμα όταν ανακουφίζεται η εφαρμοζόμενη τάση και με τα συστατικά που εμφανίζουν πλαστικές ιδιότητες να παραμορφώνονται μόνιμα όταν εφαρμόζεται τάση πάνω από το ελαστικό τους όριο.

Η δύναμη και η διάρκεια του χρόνου στη συμπίεση μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά το σκεύασμα.

Τελευταία Τάση στην Παρασκευή Φαρμάκων M1

Η επίδραση του χρόνου παραμονής στην αντοχή

Επίσης, μπορεί να υπάρχει το πρόβλημα της ευθρυπτότητας των δισκίων με την τάση να ραγίζουν ή να σπάνε κατά τη συμπίεση λόγω της σύνθεσης.

Πολλά σκευάσματα δισκίων απαιτούν περισσότερο χρόνο υπό συμπίεση ενώ ορισμένοι κόκκοι είναι δύσκολο να συμπιεστούν αποτελεσματικά και χρειάζονται παρατεταμένο χρόνο κάτω από τη μέγιστη συμπίεση

Παγιδευμένος αέρας και αρνητικό αποτέλεσμα

Είναι απαραίτητος ένας μακρύς χρόνος παραμονής σε χαμηλή έως μέση δύναμη συμπίεσης για την εκτόνωση του αέρα από την κλίνη σκόνης και για την ομοιόμορφη κατανομή των κόκκων στην οπή μήτρας πριν από την τελική συμπύκνωση κάτω από την κύρια συμπίεση.

Ο αέρας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κατά την κατασκευή του σκευάσματος.

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων