Home Επικαιρότητα Έρευνα για την Υγεία των Ελλήνων το 2017
Έρευνα για την Υγεία των Ελλήνων το 2017

Έρευνα για την Υγεία των Ελλήνων το 2017

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) παρουσίασε στοιχεία για την υγεία του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω.

Το 74,2% του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω δηλώνει ότι έχει πολύ καλή ή καλή υγεία, το 15,5% μέτρια και το 10,3% κακή ή πολύ κακή.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) θεωρείται ως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τη μέτρηση της παχυσαρκίας του πληθυσμού.

Στο σύνολο του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω: το 1,3% είναι ελλιποβαρείς, το 43,7% είναι φυσιολογικού βάρους, το 43,4% είναι υπέρβαροι και το 11,6% είναι παχύσαρκοι.

Με κριτήριο την κύρια εργασία ή την καθημερινή ασχολία (για όσους δεν εργάζονται), από την έρευνα προκύπτει ότι: 1 στους 10 (9,9%) ηλικίας 16 ετών και άνω κυρίως στέκονται όρθιοι, 5 στους 10 (53,3%) κυρίως περπατούν ή κάνουν εργασίες που απαιτούν μέτρια σωματική προσπάθεια και 1 στους 10 (11,3%) κάνει βαριές εργασίες που απαιτούν έντονη σωματική προσπάθεια.

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων