fbpx
Like us on facebook!

3 Μαθήματα που Πρέπει να Έχετε Πάρει ως Ιατρός Κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας

Η COVID-19 έχει αλλάξει σχεδόν κάθε πτυχή της κοινωνίας όπως τη γνωρίζουμε και ειδικά οι γιατροί στα νοσοκομεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των αλλαγών.

Έχετε διαπιστώσει ως γιατροί πώς η τρέχουσα πανδημία αλλάζει τους ρόλους σας με τους ασθενείς, αλλάζοντας αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι και οι κοινότητες από εσάς και επιταχύνει τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και την ανταλλαγή πληροφοριών σε όλο τον τομέα της υγείας.

3 Μαθήματα που Πρέπει να Έχετε Πάρει ως Ιατρός Κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας.

1. Η συναισθηματική υποστήριξη είναι το κλειδί

Καθώς η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται για πρώτη φορά και με την απουσία σαφών δεδομένων και τάσεων, οι γιατροί αφέθηκαν χωρίς σαφή καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο παροχής συμβουλών στους ασθενείς τους και έπρεπε γρήγορα να αναλάβουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο συναισθηματικής υποστήριξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σαν ιατροί συχνά αφιερώνετε περισσότερο χρόνο καθισμένοι με τους ασθενείς σας και επισημαίνοντας τις επιλογές για την υγεία τους, από ό,τι κάνατε παλαιότερα με την παροχή αυστηρών ιατρικών συμβουλών.

Αρχικά, κανείς δεν ήξερε τι θα συνέβαινε τους επόμενους μήνες και αυτό απαιτούσε οι γιατροί να γίνουν πραγματικά σύμβουλοι στην πρόληψη της πανδημίας.

Η οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης και διαφάνειας ήταν πιο σημαντική από ποτέ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μάθημα για το μέλλον

Οι γιατροί πρέπει να παραμείνουν ευαίσθητοι στις ανησυχίες των ασθενών τους, ειδικά σε περιόδους ασάφειας ή ιατρικής αβεβαιότητας, και να αναζητήσουν τρόπους για να ακούουν και να αφουγκράζονται τις ανησυχίες των ασθενών τους, παρέχοντάς τους και συναισθηματική υποστήριξη.

2. Η σχέση ενημέρωσης γιατρού-κοινότητας έχει αναπτυχθεί

Καθ' όλη αυτήν την πανδημία και τη συντριπτική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, οι γιατροί έπρεπε επίσης να βρεθούν στο ενδιάμεσο μεταξύ κυβερνητικών κανονισμών και αποφάσεων και ασθενών που προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στην καθημερινή ζωή.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί έγιναν ένα ουδέτερο τρίτο μέρος μεταξύ μιας ολοένα και πιο πολωμένης πολιτικής και νομικής συζήτησης.

Η παρουσία ειδικών ιατρών στα ΜΜΕ, σε συνεδριάσεις συμβουλίων και συζητήσεων για την πολιτική που θα ακολουθηθεί, παρείχε ένα μέσο για να γίνονται συζητήσεις στηριγμένες στην επιστήμη καθώς και εισηγήσεις σε όσους λαμβάνουν αποφάσεις.

Οι άνθρωποι φυσικά έλκονται από αυτούς που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτούς που είναι εξοικειωμένοι και εμπιστεύονται, και οι γιατροί έγιναν η πλέον αξιόπιστη πηγή πληροφοριών.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί έγιναν ένα ουδέτερο τρίτο μέρος μεταξύ μιας ολοένα και πιο πολωμένης πολιτικής και νομικής συζήτησης.

Μάθημα για το μέλλον

Οι γιατροί θα πρέπει να θεωρούνται εμπλεκόμενοι στην ευρύτερη συζήτηση για την εκπαίδευση και πληροφόρηση της κοινότητας, την προσέγγιση των λαών και τη διάδοση πληροφοριών.

Οι γιατροί πρέπει επίσης να ενημερώνονται σχετικά με το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο οι ασθενείς μπορεί να τους υποβάλλουν ερωτήσεις σχετικά με προβλήματα υγείας.

3. Η προηγμένη εκπαίδευση είναι κρίσιμη για την επόμενη γενιά γιατρών

Σήμερα, η συνεχής μάθηση είναι ένα συνεχές πάθος πολλών ιατρών. Αυτό που είδαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης όσον αφορά την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για να είναι κάποιος καλός γιατρός.

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες στο σύνολο δεξιοτήτων που απαιτείται για να κάνουν καλύτερα μια εξέταση και στο σύνολο των δεξιοτήτων για την παροχή εξαιρετικής φροντίδας και στρατηγικής σκέψης για ιατρικές γνωματεύσεις και λύσεις για ολόκληρη την κοινωνία.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί τομείς εξετάσεων όπου χρειάζεστε πολύ συγκεκριμένες αναλυτικές δεξιότητες για να προσδιορίσετε τις βασικές λεπτομέρειες που θα σας οδηγήσουν σε μια γνωμάτευση παρά σε μια άλλη.

Και έχετε δει πώς αυτός ο τύπος αναλυτικής σκέψης έχει εξελιχθεί πραγματικά στην πρακτική ιατρική τον τελευταίο χρόνο, καθώς περιηγηθήκατε και ζήσατε στο συνεχώς μεταβαλλόμενο ιατρικό τοπίο.

Θα υπάρχουν πάντα νέες προκλήσεις, νέες ασθένειες, τεχνολογικές εξελίξεις και εργαστήρια που ήδη εργάζονται για την προετοιμασία για όλα αυτά, με νέες παραγωγικές ικανότητες, νέες τεχνολογίες εμβολίων και πολλά άλλα.

Βλέπετε επίσης μια αυξανόμενη ανάγκη για προγνωστική ανάλυση και ιατρικά δεδομένα, καθώς και δημόσια υποστήριξη και εκπαίδευση σχετικά με τη δημόσια υγεία και τις βέλτιστες ιατρικές πρακτικές.

Αυτό θα είναι μια μεγάλη αλλαγή και στα ακαδημαϊκά σας ιδρύματα. Τα επόμενα χρόνια είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία του εαυτού σας, των ιδρυμάτων σας και της επόμενης γενιάς γιατρών και ιατρικού προσωπικού.

Δεν μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι με αυτά που γνωρίζετε, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσετε σε συνεχή εκπαίδευση για επίδοξους γιατρούς.

Περιμένουμε ακόμη στοιχεία, δεδομένα και προσεγγίσεις, επειδή η πανδημία συνεχίζεται, αλλά θα είναι απολύτως θεμελιώδες να προετοιμαστείτε σαν γιατροί για το μέλλον.

Μάθημα για το Μέλλον

Όσον αφορά τις γενικές ιατρικές τάσεις, οι γιατροί, τα νοσοκομεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα πρέπει να κάνουν μια πλήρη ανασκόπηση γνώσεων από το προηγούμενο έτος και πραγματικά να αναλύσουν την επιστήμη και την έρευνα για το τι συνέβη, τι θα έπρεπε να έχει συμβεί και τι θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Και θα πρέπει να επενδύσετε ξανά στην εκπαίδευσή σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για ό,τι θα ακολουθήσει.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων