Home Το Επάγγελμα Επαγγελματισμός για τις Δικές σας Ανθρώπινες Αξίες Επιτυχίας
Επαγγελματισμός - Βασιστείτε στις Δικές σας Ανθρώπινες Αξίες για να Πετύχετε.

Επαγγελματισμός για τις Δικές σας Ανθρώπινες Αξίες Επιτυχίας

Σε περιόδους αβεβαιότητας, η κατάσταση που επικρατεί κάνει συχνά τους ανθρώπους να καταφεύγουν σε λιγότερο θεμιτές συμπεριφορές.

Συχνά, αυτά συμβαίνουν και στον τομέα της υγείας. Ως γιατροί, θα πρέπει να επιδείξετε μια ποικιλία επαγγελματικών δεξιοτήτων, αλλά και να βασιστείτε στις δικές σας ανθρώπινες αξίες για να πετύχετε.

Οι λέξεις «επάγγελμα» και «επαγγελματίας» προέρχονται από τη λατινική λέξη professio, που σημαίνει δημόσια δήλωση με τη δύναμη μιας υπόσχεσης.

Τα παραδοσιακά επαγγέλματα είναι η ιατρική, η νομική, η εκπαίδευση και ο κλήρος.

Οι απαραίτητες ιδιότητες ενός επαγγέλματος είναι:

Ικανότητα σε εξειδικευμένο σώμα, γνώσεων και δεξιοτήτων,

Αναγνώριση συγκεκριμένων καθηκόντων και ευθυνών έναντι των ατόμων που υπηρετεί το κάθε επάγγελμα και προς την κοινωνία, και

Το δικαίωμα εκπαίδευσης, αποδοχής, πειθαρχίας και απόλυσης των μελών του, για περίπτωση αποτυχίας διατήρησης της ικανότητας ή τήρησης των καθηκόντων και ευθυνών.

Ο επαγγελματισμός απαιτεί από τους επαγγελματίες υγείας να αγωνίζονται για την αριστεία στους ακόλουθους τομείς, οι οποίοι θα πρέπει να διαμορφωθούν από μέντορες και καθηγητές και να γίνουν μέρος των στάσεων, των συμπεριφορών και των δεξιοτήτων που είναι αναπόσπαστα με τη φροντίδα των ασθενών:

Αλτρουισμός: Ένας γιατρός είναι υποχρεωμένος να φροντίζει για το καλύτερο συμφέρον των ασθενών, παρά για το δικό του συμφέρον.

Ευθύνη: Οι γιατροί είναι υπόλογοι στους ασθενείς τους, στην κοινωνία σε θέματα δημόσιας υγείας και στο επάγγελμά τους.

Αριστεία: Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να δεσμευτούν για τη διά βίου μάθηση.

Καθήκον: Ένας γιατρός θα πρέπει να είναι διαθέσιμος και να ανταποκρίνεται όταν «καλείται», αποδεχόμενος δέσμευση για υπηρεσία εντός του επαγγέλματος και της κοινότητας.

Τιμή και ακεραιότητα: Οι γιατροί πρέπει να δεσμευτούν να είναι δίκαιοι, ειλικρινείς και απλοί στις αλληλεπιδράσεις τους με τους ασθενείς και το επάγγελμα.

Σεβασμός για τους άλλους: Ένας γιατρός πρέπει να επιδείξει σεβασμό στους ασθενείς και στις οικογένειές τους, σε άλλους γιατρούς και μέλη της ομάδας, φοιτητές ιατρικής και συναδέλφους.

Από αυτές τις έξι στάσεις, κάθε μια χτυπά μια χορδή που αντηχεί βαθιά. Αλλά είναι κυρίως ο αλτρουισμός που συνεχίζει να παρέχει τη μεγαλύτερη απήχηση στη συνέχιση της επιλεγμένης επαγγελματικής διαδρομής.

Εξ ορισμού, ο αλτρουισμός είναι η στάση του να νοιάζεσαι για τους άλλους και να κάνεις πράξεις που τους βοηθούν, χωρίς να έχεις συμφέρον κάνοντας αυτές τις πράξεις.

Για οποιονδήποτε λόγο στη βασική ψυχολογία σας, ο αλτρουισμός φαίνεται να σας βοηθά σε περιόδους καταναγκασμού και πίεσης και σίγουρα παρέχει μια αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης.

Για οποιονδήποτε λόγο στη βασική ψυχολογία σας, ο αλτρουισμός φαίνεται να σας βοηθά σε περιόδους καταναγκασμού και πίεσης και σίγουρα παρέχει μια αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης.

Ωστόσο, όπως όλοι αναγνωρίζετε, στη σημερινή βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης, είναι σαφές ότι πρέπει να διαχειριστείτε τις τόσες πολλές πολυπλοκότητες στο επάγγελμα σας, ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα ανταγωνιστικών προτεραιοτήτων.

Ο ιδεαλισμός είναι εύκολο να αναφερθεί, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί σε τακτική βάση.

Η υπομονή και η αφοσίωσή σας στα έξι ανωτέρω στοιχεία του επαγγελματισμού αμφισβητούνται καθημερινά και τακτικά.

Και πολλοί από τους συναδέλφους σας αγωνίζονται να διατηρήσουν ισορροπημένες απόψεις για επαγγελματικά και προσωπικά ζητήματα.

Βρίσκεστε πράγματι σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις μπορεί συχνά να φαίνονται πιο συχνές από τις επιτυχίες.

Με αυτήν την πολυπλοκότητα, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για καθένα από εσάς (νέους ή ηλικιωμένους) να κοιτάξετε βαθιά σε αυτό που σας καθοδηγεί στο επάγγελμά σας ως γιατροί.

Τι σας ωθεί να γίνετε ηγέτης στην κοινωνία;
Τι σας κάνει να θέλετε να δημιουργήσετε μια καλύτερη αλλαγή στον κόσμο; Και τι είδους αλλαγές χρειάζονται στον καθένα από εσάς για να κάνετε το επιλεγμένο επάγγελμά σας πιο ικανοποιητικό;

Είναι ένα επάγγελμα που εξακολουθεί να σας δίνει την ευκαιρία να επιτύχετε αυτήν την έντονη επαγγελματική ικανοποίηση που όλοι γνωρίζετε.

Η «ανεκτικότητα» είναι ένας όρος που περιγράφει την ποιότητα της υπομονής και της ικανότητας να συγχωρεί κάποιον ή να ελέγχει τον εαυτό του σε μια δύσκολη κατάσταση.

Το θέτουμε αυτό στο πλαίσιο του επαγγελματισμού και του αλτρουισμού, διότι μπορεί να προσφέρει μια αυξημένη αίσθηση του σκοπού στη ζωή σας.

Η ανεκτικότητα μπορεί επίσης να είναι αναγκαία όταν εξετάζουμε την ανάγκη υπομονής, περιμένοντας να περάσουν οι δύσκολες στιγμές και την επιστροφή πιο θετικών δραστηριοτήτων και επιρροών στη ζωή κάποιου.

Αυτή η πρόταση ανοχής μην εκθλιφθεί ως συνώνυμο του να ανέχεστε τα πάντα. Η ανεκτικότητα είναι πολύ βαθύτερη.

Είναι μια φιλοσοφία (μεταξύ πολλών) που μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συνδεδεμένοι με τον εαυτό σας και με τους κόσμους στους οποίους επιλέγετε να ζήσετε.

Όλοι έχετε έναν σκοπό και πάθος στον οποίο στοχεύετε. Η πρόταση είναι να έχετε απλώς την ανεκτικότητα, καθώς ο καθένας συνεχίζει να αναζητά αυτά τα πάθη και τους σκοπούς που λατρεύει.

Ο καθένας από εσάς μπορεί να ενθαρρυνθεί να συνεχίσει να αναζητά βαθύτερα επίπεδα για το πώς να συνεχίσει να βασίζεται στις πεποιθήσεις του για τις ιδιότητες του επαγγελματισμού, του αλτρουισμού και της ανοχής και μπορείτε να δημιουργήσετε θετική επίδραση σε αυτό σε όλα τα επίπεδα.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων