fbpx
FB 01

Η Πλοήγηση ενός Νέου Ιατρού στην Αγορά Εργασίας, σε Έναν Κόσμο μετά την Πανδημία

Έχετε επιβιώσει από την πανδημία και τώρα, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την ειδικότητά σας, αρχίζετε να ψάχνετε την πρώτη σας πραγματική δουλειά μέσα στην πιο ταραχώδη και απρόβλεπτη αγορά εργασίας των τελευταίων γενεών.Η Πλοήγηση ενός Νέου Ιατρού στην Αγορά Εργασίας, σε Έναν Κόσμο μετά την Πανδημία.

Με τόση αβεβαιότητα, νοσοκομεία και κλινικές που απασχολούν υπαλλήλους, με ακυρωμένες χειρουργικές επεμβάσεις, και οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης, πώς μπορείτε να σχεδιάσετε κινήσεις μακροχρόνιας σταδιοδρομίας, όταν όλα γύρω σας αλλάζουν κάθε λεπτό;

Περιμένετε.

Προσαρμοστείτε.

Μην σκέφτεστε με βάση το πώς ήταν η κατάσταση πριν, αλλά σκεφτείτε με βάση το πώς θα είναι από εδώ και πέρα.

Για εσάς που αναζητάτε την πρώτη σας δουλειά ως γιατροί, δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από την παρούσα χρονική στιγμή, ώστε να πετύχετε σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τοπίο υγειονομικής περίθαλψης.

Η υγειονομική περίθαλψη αλλάζει μορφή, προσαρμοστείτε λοιπόν, και σχεδιάστε την καριέρα σας βάσει των νέων δεδομένων.

Λοιπόν, τι ισχύει για το μέλλον;

Παρακάτω αναλύονται επτά παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς ξεκινάτε το επαγγελματικό σας ταξίδι:

1. Σκεφτείτε έξω από το ιατρείο.

Φυσικά, οι περισσότεροι ασθενείς θα συνεχίσουν να λαμβάνουν φροντίδα στους τέσσερις τοίχους μιας κλινικής ή ενός ιδιωτικού ιατρείου.

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διαγνωστική και θεραπευτική σημασία των αλληλεπιδράσεων πρόσωπο με πρόσωπο με τους ασθενείς σας.

Ωστόσο, όλο και περισσότερο, η υγειονομική περίθαλψη κινείται εκτός της φυσικής επαφής στο ιατρείο.

Νεαροί ασθενείς εξοικειωμένοι με την τεχνολογία αναμένουν ότι η φροντίδα θα είναι εξίσου βολική με τη χρήση του πλέον νεότερου gadget στο διαδίκτυο όπως η τηλεϊατρική.

Ταυτόχρονα, πολλοί από τους ασθενείς με υψηλότερο κίνδυνο δεν έρχονται στο ιατρείο, είτε επειδή είναι πολύ αδύναμοι, ανίκανοι ή απλώς δεν κάνουν τον κόπο.

Για να παραμείνετε κοντά με αυτούς τους ασθενείς και να προετοιμαστείτε για το «σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του μέλλοντος», αναζητήστε μια ιατρική πρακτική που είναι εξίσου αφοσιωμένη στη φροντίδα των ασθενών εκτός των τεσσάρων τοίχων του ιατρείου όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τη φυσική επαφή με τον ασθενή στο ιατρείο.

2. Προετοιμαστείτε για την περίθαλψη ηλικιωμένων ασθενών.

Κατά την επόμενη δεκαετία, ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών αναμένεται να διπλασιαστεί.

Μεταξύ των οδυνηρών μαθημάτων της πανδημίας ήταν το πόσο ευάλωτος είναι αυτός ο πληθυσμός.

Τα επόμενα χρόνια, οι άνθρωποι άνω των 65 ετών θα χρειαστούν αφοσιωμένους ιατρούς που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ειδικής φροντίδας ενός γηράσκοντος πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των γηριατρικών ιατρών, ειδικών σε θέματα υγείας και συμπεριφοράς των ηλικιωμένων και στην ανακουφιστική φροντίδα.

Όλοι οι γιατροί θα κληθούν όλο και περισσότερο να φροντίζουν τους ηλικιωμένους, και εκείνοι οι γιατροί που θα αγκαλιάζουν αυτήν την πρόκληση δεν θα είναι μόνο περιζήτητοι, αλλά θα ανταποκριθούν σε μια βαθιά, ουσιαστική ζήτηση.

3. Σκεφτείτε έξω από το νοσοκομείο.

Η COVID-19 έχει αποκαλύψει βαθιές και μη βιώσιμες ανεπάρκειες στα νοσοκομεία.

Για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των γενικών υποδομών, το σύστημα υγείας οδηγήθηκε προς τους γιατρούς με μεγάλη ζήτηση, ειδικά γύρω από εξαιρετικά επικερδείς ειδικότητες όπως η καρδιολογία και η ογκολογία.

Καθώς πλέον θα παρέχεται περισσότερη φροντίδα σε περιπατητικούς ασθενείς, το μέλλον μοιάζει όλο και περισσότερο να βρίσκεται έξω από τους τέσσερις τοίχους του νοσοκομείου.

Οι υποψήφιοι που είναι προετοιμασμένοι για μοντέλα φροντίδας του μέλλοντος, θα πρέπει να προσαρμόσουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στη φροντίδα εξωτερικών ασθενών.

4. Προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Όλο και περισσότερο, όλοι οι αρμόδιοι φορείς (κυβέρνηση, ασφαλιστικές εταιρείες, εργοδότες και  ασθενείς) απαιτούν υψηλότερη αξία για τα χρήματα που επενδύουν στην  υγειονομική περίθαλψη.

Καθώς το σύστημα υγείας μεταβαίνει από ένα μοντέλο αμοιβής έναντι υπηρεσίας σε ένα μοντέλο που εστιάζει στην αξία, οι γιατροί που μπορούν να προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα και την πιο αποτελεσματική φροντίδα, θα βγούνε κερδισμένοι.

Η επιτυχία δεν μετράται από τον αριθμό των ασθενών που βλέπετε σε μια μέρα.

Αντίθετα, αφορά τα αποτελέσματα των ασθενών σας και την αποτελεσματική χρήση των πόρων σας για να βελτιώσετε αυτά τα αποτελέσματα.

Παρέχετε ιατρικές υπηρεσίες που δεν αρκούνται σε φράσεις όπως «φροντίδα με βάση την αξία» ή «υγεία του πληθυσμού», αλλά αγκαλιάζουν πλήρως το μέλλον, με ουσιαστική οικονομική επένδυση για τη φροντίδα των ασθενών τους.

Και, εξίσου σημαντικό, αναζητήστε μια ιατρική δομή που ανταμείβει τους γιατρούς για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασθενείς.

5. Οι σχέσεις ασθενών δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Η COVID-19 έχει επίσης επιταχύνει τον ρυθμό δυσκολιών στην υγειονομική περίθαλψη.

Χωρίς αμφιβολία, το ποσό των χρημάτων και της τεχνολογίας που επενδύονται στην υγειονομική περίθαλψη θα αυξηθεί.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σημασία της σχέσης γιατρού-ασθενούς.

Είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή σας ως θεραπευτές.

Σε έναν κόσμο που η υγειονομική περίθαλψη αλλάζει καθημερινά, βρείτε μια ιατρική δομή όπου μπορείτε να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μακροχρόνιες σχέσεις με τους ασθενείς και όπου οι ασθενείς σας βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνετε.

6. Η ιατρική είναι «ομαδικό άθλημα».

Οι ημέρες του γιατρού ως μοναχικού επιστήμονα υγείας έχουν πλέον παρέλθει.

Καθώς η ιατρική γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, η ποιοτική φροντίδα των ασθενών εξαρτάται από ομάδες που συνεργάζονται καλά.

Αναζητήστε ιατρικές δομές που έχουν μια φιλοσοφία αληθινής συνεργασίας, όπου οι γιατροί συνεργάζονται μαζί με συναδέλφους σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακοποιών, των κοινωνικών λειτουργών, των νοσηλευτών, των ειδικών για τη συμπεριφορά της υγείας.

7. Ακολουθήστε αυτό που θέλετε να κάνετε πραγματικά.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας COVID-19, θα σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε μία παύση και να σκεφτείτε τι πραγματικά έχει σημασία για εσάς.

Έχετε περάσει αμέτρητα χρόνια σπουδών, εκπαίδευσης και φροντίδας ασθενών κατά τη διάρκεια μιας νυκτερινής βάρδιας σε νοσοκομεία.

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που θα σας στηρίξει μέσα από τα σκαμπανεβάσματα μιας ιατρικής καριέρας, είναι το νόημα που βρίσκετε στη φροντίδα των άλλων.

Κάντε τη διαφορά στον κόσμο.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων