Home Το Επάγγελμα Γιατί οι Μέντορες Είναι Τόσο Σημαντικοί στην Ιατρική;
Γιατί οι Μέντορες Είναι τόσο Σημαντικοί στην Ιατρική;

Γιατί οι Μέντορες Είναι Τόσο Σημαντικοί στην Ιατρική;

Μετά από έξι χρόνια στην ιατρική σχολή, ακολουθούμενα από δύο χρόνια σε αγροτικό ιατρείο και κάμποσα χρόνια ακόμα για την απόκτηση ειδικότητας, η αναζήτηση επιπλέον καθοδήγησης στην αρχή της καριέρας σας μπορεί να φαίνεται υπερβολική.

Έχετε ήδη λάβει οδηγίες από δεκάδες καθηγητές και ανωτέρους σας, και είναι καιρός να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι.

Φυσικά, τις αποφάσεις τις παίρνετε εσείς, αλλά για ένα ταξίδι που αφορά την καριέρα σας σίγουρα θα χρειαστείτε συνοδοιπόρους.

Και αυτό γιατί είναι ένα ταξίδι που απαιτεί καθοδήγηση για να βοηθά τους νέους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ευκολία και γνώση όλες τις αντιξοότητες που σίγουρα θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

Η αναζήτηση ενός μέντορα είναι σημαντικό μέρος της επαγγελματικής καριέρας όλων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τον χρόνο, την προσπάθεια και τα χρήματα που έχετε ήδη επενδύσει στην καριέρα σας, η λήψη καθοδήγησης από κάποιον που έχει ήδη κάνει το ίδιο ταξίδι με σας στο παρελθόν, θα μπορούσε να είναι ένα πολύ σημαντικό – αν όχι ζωτικής σημασίας – βήμα.

Η εύρεση και η διατήρηση παραγωγικών σχέσεων καθοδήγησης μπορεί να είναι μια σημαντική πρόκληση από μόνη της.

Οι ακόλουθες πληροφορίες που παρέχονται από γιατρούς και συμβούλους σταδιοδρομίας, έχουν ως στόχο να κάνουν το έργο αυτό πιο εύκολα διαχειρίσιμο.

Οι μέντορες είναι απαραίτητοι

Κάθε πραγματική επαγγελματική εξέλιξη περιλαμβάνει καθοδήγηση.

Μπορεί να έχετε ήδη μέντορες σε άλλους τομείς της ζωής σας, και ειδικά στην προσωπική σας ζωή, οπότε είναι λογικό να έχετε και έναν για τη δουλειά σας.

Οι μέντορες αποτελούν απόλυτη αναγκαιότητα, καθώς είναι βασικοί καθοδηγητές όσον αφορά τον καθορισμό και την επίτευξη στόχων σταδιοδρομίας.

Είναι εκείνοι που παραπέμπουν τους νέους επαγγελματίες στους συγκεκριμένους στόχους τους οποίους πρέπει να θέτουν, και στη συνέχεια προσφέρουν την ενθάρρυνση που είναι απαραίτητη για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Η προσπάθεια να επιτύχετε τους στόχους σας μόνοι σας μπορεί να σημαίνει σπατάλη πολύτιμου χρόνου στο να τους προσδιορίσετε και στη συνέχεια, να λαμβάνετε λιγότερες ανταμοιβές και ακόμα να μην τους εκπληρώνετε.

Παρατηρήστε τους στόχους που θέτετε και επιδιώξτε μόνοι σας να υπολογίσετε το ποσοστό επιτυχίας.

Κατόπιν, παρατηρήστε πόσο μακριά και γρήγορα οι άνθρωποι γύρω σας τα καταφέρνουν. Ένας μέντορας είναι η απάντηση σε αυτό.

Ένας μέντορας δεν πρόκειται να σας βοηθήσει στην καθοδήγηση κάθε μέρους της επαγγελματικής σας ζωής, αλλά μόνο εκείνα τα σημεία στα οποία έχει εμπειρία και θέλετε κι εσείς να αναπτύξετε.

Επιλέξτε την καθοδήγηση στα σημεία που θέλετε να εξελιχτείτε

Ένας μέντορας δεν πρόκειται να σας βοηθήσει στην καθοδήγηση κάθε μέρους της επαγγελματικής σας ζωής, αλλά μόνο εκείνα τα σημεία στα οποία έχει εμπειρία και θέλετε κι εσείς να αναπτύξετε.

Έχετε περισσότερους από έναν μέντορες

Η ανάπτυξη πολλαπλών πτυχών στην καριέρα σας σημαίνει ότι χρειάζεστε πολλούς μέντορες.

Επίσης, μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα ευρύτερο φάσμα εμπειρίας και σοφίας, καθώς έχετε την ευκαιρία να εξετάσετε τομείς όπου οι μέντορες μπορεί να μην συμφωνούν.

Η διαφορά απόψεων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τη φιλοσοφία και την εμπειρία καθοδήγησης των συμβούλων σας και να αντλήσετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων για την σταδιοδρομία σας.

Βρείτε τους κατάλληλους μέντορες με τον σωστό τρόπο

Η επιλογή μέντορα ξεκινά με την εύρεση κάποιου επαγγελματία παρόμοιου με εσάς που έχει εμπειρία και φυσικά μια επιτυχημένη καριέρα.

Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε κάποιον που είναι ενθουσιώδης για το πεδίο και ενδιαφέρεται για ανάπτυξη.

Δεν θέλετε καθοδήγηση από κάποιον που είναι δυσαρεστημένος ή κολλημένος σε μία τοποθέτηση.

Αφού βρείτε τον κατάλληλο, βρείτε έναν τρόπο να λάβετε την καθοδήγηση. Η βάση της καθοδήγησης θα πρέπει να είναι οργανική, προϊόν της προσωπικής αλληλεπίδρασης και εξοικείωσης.

Βρείτε κάποιον με τον οποίο έχετε φυσική σύνδεση. Δεν χρειάζονται επισημότητες, αλλά να ακολουθήσετε τον τρόπο που ταιριάζει σε εσάς και σας εκφράζει καλύτερα.

Η καθοδήγηση δεν πρέπει ποτέ να είναι ιδιωτική επιδίωξη. Πρέπει να ενημερώνετε τους ανθρώπους ποιοι είστε και τι θέλετε.

Πιθανότατα ήδη περιβάλλεστε από κάποιους πιθανούς μέντορες. Διευκολύνετέ τους να έρθουν κοντά σε εσάς.

Η επιλογή μέντορα ξεκινά με την εύρεση κάποιου επαγγελματία παρόμοιου με εσάς που έχει εμπειρία και φυσικά μια επιτυχημένη καριέρα.

Υπάρχουν οφέλη του να είσαι μέντορας

Μην είστε ντροπαλοί ή απρόθυμοι να μπείτε σε μια διαδικασία καθοδήγησης, ακόμη και στον ιατρικό τομέα όπου οι έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να είναι εξαιρετικά απασχολημένοι με πολλές άλλες ευθύνες.

Υπάρχουν πολλά κίνητρα για να γίνεις μέντορας: σημαίνει επέκταση της επιτυχημένης καριέρας σας.

Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χτίσετε την κληρονομιά σας ως γιατρός.

Εσείς οι ίδιοι επαγγελματίες υγείας πιθανότατα επωφεληθήκατε από το να έχετε τους δικούς σας μέντορες και συνεχίζετε να αποκομίζετε τα οφέλη αυτού του είδους καθοδήγησης.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης, τα νοσοκομεία και γενικά οι δομές υγείας ενθαρρύνουν όλο και περισσότερο τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες να γίνουν μέντορες.

Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

Αυξημένη αξία εντός ενός οργανισμού. Με την καθοδήγηση άλλων και την παροχή πολύτιμων γνώσεων, οι μέντορες διευκολύνουν τη δική τους ανάπτυξη, αποκτούν νέες προοπτικές και δημιουργούν μια σημαντική γέφυρα για τις νέες γενιές.

Διατήρηση κριτικών δεξιοτήτων. Τα νοσοκομεία, όπως κάθε άλλος οργανισμός, ευδοκιμούν όταν προσφέρουν τις πιο εξελιγμένες υπηρεσίες.

Η καθοδήγηση συμβάλλει στη διατήρηση αυτών των υπηρεσιών, ενώ αποτελεί έμπνευση για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Η καθοδήγηση, επομένως, ανταμείβει και τις δύο πλευρές. Έχει επίσης αποδείξει την αξία της σε επαγγελματίες και στην καριέρα τους.

Μήπως είναι λοιπόν καιρός να ξεκινήσετε να ασχολείστε με τη δική σας;

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων