fbpx

Κερδίστε τη Μερίδα του Λέοντος στο Διαδίκτυο

Ο εκσυγχρονισμός του Ιατρείου σε συνδυασμό με την ψηφιακή επικοινωνία μπορούν να αλλάξουν τη στρατηγική που ακολουθούσε ο κλάδος τα τελευταία χρόνια.

Η ψηφιακή στρατηγική αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς πλέον, επιδιώκοντας την καινοτομία και στοχεύοντας στην αυξημένη προσέλκυση ασθενών, καθώς και στην εξυπηρέτηση και καλύτερη πληροφόρηση του ασθενή.

Η προβολή του ιατρείου σας στο Διαδίκτυο μπορεί να επιτευχθεί ακολουθώντας τα σωστά βήματα και την κατάλληλη στρατηγική.

Σχεδιάζοντας το Άριστο Website

Αν έχετε αποφασίσει να κατακτήσετε τον κόσμο του διαδικτύου με το Ιατρείο σας και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, το πρώτο βήμα και το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε από τη δωρεάν υπηρεσία “Google My Business”, αρκετά εύκολη στη χρήση της και ιδανικό εργαλείο για να παρουσιάσετε τα βασικά για το ιατρείο σας.

Κερδίστε τη Μερίδα του Λέοντος στο Διαδίκτυο

Υπάρχουν αρκετές ελεύθερες πλατφόρμες και δωρεάν υπηρεσίες κατασκευής website που θα αναζητήστε στο web, αλλά η λύση αυτή δείχνει έναν ερασιτεχνισμό.

Μια οικονομική λύση είναι η επένδυση σε μια απλή ιστοσελίδα, η οποία δίνει τις απαραίτητες μόνο πληροφορίες: την παρουσίαση της ομάδας σας, τον κατάλογο υπηρεσιών σας, τα ωράρια λειτουργίας, τρόπους επαφής με το ιατρείο, πληροφορίες τοποθεσίας και τον χάρτη πρόσβασης.

Επίσης, μια λίστα με τους άλλους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ιατρείο σας, μπορεί να συμβάλει ώστε να ανεβάσετε το site σας στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google.

Είναι καλύτερο για μια επαγγελματική σελίδα να απευθυνθείτε σε μια εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη του marketing στο διαδίκτυο και η οποία γνωρίζει τις ανάγκες του χρήστη και τις εξελίξεις στον χώρο.

Η ανάπτυξη της αναγνωρισιμότητας και της φήμης του ιατρείου σας είναι εφικτή και μπορεί να γίνει πιο εύκολα και γρήγορα αν απευθυνθείτε σε ειδικούς που κατέχουν τα μυστικά και την τέχνη του σχεδιασμού του website σας.

Σκεφτείτε ότι στη μηχανή αναζήτησης google, το 70% των «κλικ» αναφέρονται μόνο στα τρία πρώτα αποτελέσματα.

Ο φιλόδοξος στόχος σας θα πρέπει να είναι να ενταχτείτε και εσείς σε αυτά!

Γιατί να Δημιουργήσετε μια Σελίδα Facebook;

Για να αυξηθεί η προβολή του Ιατρείου σας, στο διαδίκτυο υπάρχουν και άλλα μέσα πέρα από την ιστοσελίδα.

Φυσικά, το πρώτο και πιο δυνατό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα της πρακτικής του ιατρείου σας είναι το Facebook.

Ας διευκρινίσουμε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ σελίδας και προφίλ Facebook.

Η πρώτη χρησιμοποιείται κυρίως από τους επαγγελματίες, ενώ η δεύτερη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιοδήποτε.

Γιατί λοιπόν να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook;

Γιατί είναι ένα κατεξοχήν μέσο επικοινωνίας με τους ασθενείς σας!

Είναι ένα μέσο για να δημιουργήσετε, να διατηρήσετε και να επεκτείνετε μια κοινωνική σχέση με μαζί τους, αλλά παράλληλα είναι και μια πηγή προβολής σας στο διαδίκτυο και φυσικά είναι ένα μέσο για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του site σας.

Οι μισοί πλέον άνθρωποι στον κόσμο έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και το 80% αυτών χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Με πρώτο στη λίστα το Facebook και αρκετά πιο κάτω το Youtube, το Google+, το Twitter, το Instagram και το Pinterest.

Το Facebook αποτελεί το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Από μελέτες που έχουνε γίνει η μέση ηλικία χρηστών του είναι 42 ετών!

Ο Τριπλός Στόχος

Η δημιουργία μιας επαγγελματικής σελίδας στο Facebook έχει τριπλό στόχο.

Πρόκειται για:

• τη δημιουργία πιστού πελατολογίου,

• την ενδυνάμωση της εικόνας και του ρόλου του Ιατρού και

• τη δημιουργία της άμεσης επικοινωνίας με τον ασθενή-πελάτη.

Κερδίστε στο Διαδίκτυο

Αποτελώντας λοιπόν το μέσο του μέλλοντος, οι γιατροί πρέπει να μην το αφήσουν ανεκμετάλλευτο.

Στην πράξη, ο γιατρός που θέλει να ξεκινήσει δυναμικά την παρουσία του στο Facebook, θα πρέπει, αφού έχει πρώτα δημιουργήσει το δικό του προσωπικό προφίλ, να δημιουργήσει μια σελίδα Facebook για να διαχειρίζεται την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Τη σελίδα αυτή μπορεί να την χειρίζεται ο ίδιος ή να την αναθέσει σε κάποιον έμπειρο γνώστη από την ομάδα του.

Θα μπορούσε βέβαια να αναθέσει τη δημιουργία και τη διαχείριση της σελίδας του στο Facebook σε μια εταιρία ψηφιακής επικοινωνίας, με το ανάλογο κόστος.

Η αλυσιδωτή αντίδραση των δημοσιεύσεων στο Facebook έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Αν για παράδειγμα μια σελίδα έχει 140 like, οι δημοσιεύσεις μπορούν να αγγίξουν μέχρι και τρεις - τέσσερις φορές περισσότερους χρήστες, μέσω των κοινοποιήσεων, με ένα καλογραμμένο κείμενο, μια ωραία φωτογραφία ή με ένα βίντεο.

Ειδικά το τελευταίο γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία τον τελευταίο καιρό.

Πρέπει να εμπλουτίζετε τη σελίδα με δημοσιεύσεις, τρεις ή τέσσερις την εβδομάδα και να δίνετε προσοχή σε τυχόν αρνητικά σχόλια, τα οποία είναι αλήθεια ότι δεν είναι πολύ συχνά.

Είναι σύνηθες τα σχόλια να γίνονται από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και το 98% αυτών είναι θετικά, με τα περισσότερα από αυτά να είναι ευχαριστίες.

Η Δύναμη του Newsletter

Το Newsletter αποτελεί μια σταθερή αξία στον κόσμο του marketing.

Η δημιουργία του μέσα από την οποία παραπέμπει τον χρήστη είτε στην ιστοσελίδα, είτε στη σελίδα του Facebook του ιατρείου σας, αποκτά μια εξαιρετική στρατηγική αλληλεπίδρασης.

Αφού ο χρήστης πραγματοποιήσει την εγγραφή στο Newsletter, ξεκινάει η επικοινωνία με ενημερωτικά άρθρα, προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Ο τρόπος δημιουργίας ενός Newsletter είναι απλός και μπορεί να αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα των σελίδων σας, αν χρησιμοποιηθούν σωστά τα βασικά εργαλεία δημιουργίας του.

Είναι αποτελεσματικό για τη δημιουργία της βάσης των επαφών – πιθανών πελατών, αλλά και για να επικοινωνήστε ειδικές προσφορές ή προβολές σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών σας, αλλά και να αυξήσει τη φήμη σας.

Λύσεις για Όλους

Μπορείτε να χειρίζεστε εσείς οι ίδιοι τη δημιουργία και την αποστολή των Newsletter σας ή να απευθυνθείτε σε μια εταιρία υπηρεσιών ψηφιακής επικοινωνίας. Υπάρχουν φυσικά δωρεάν site που μπορούν αν σας βοηθήσουν στη δημιουργία τους, αλλά θα πρέπει εσείς να ασχολείστε με τη σύνθεση, τη διαχείριση και τη λίστα των επαφών, με τη δημιουργία κωδικών, γραφικών, κειμένων και εικόνων.

Από την άλλη πλευρά, η δημιουργία Newsletter από μια εταιρία υπηρεσιών επικοινωνίας, σας προσφέρει ολοκληρωμένη μορφή του Newsletter, σύμφωνα με τους καλύτερους κανόνες για να προσελκύσετε περισσότερο κοινό ακόμη και να βρείτε έτοιμη μια μεγάλη λίστα επαφών – πιθανών πελατών σας.

Είστε λοιπόν έτοιμοι να ανοίξετε καινούργιους ορίζοντες στο Διαδίκτυο;

Για να χτίσετε την ψηφιακή εικόνα σας χρειάζεται να εστιάσετε την προσοχή σας σε τρεις στρατηγικούς άξονες.

Αρχικά, να δημιουργείτε συνεχώς περιεχόμενο (content), με άρθρα σχετικά με την ειδικότητα σας, δημοσιεύσεις της πρακτικής σας και videos , που θα σας επιτρέψει να σας βρίσκουν ευκολότερα οι μηχανές αναζήτησης, και με παράλληλη δημιουργία συμβουλών ανά περίπτωση.

Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί όχι μόνο από εσάς τον γιατρό, αλλά και από εταιρίες εξειδικευμένες στο ψηφιακό marketing αφού φυσικά τους δώσετε σχετική ύλη.

Συμπερασματικά, σήμερα πλέον, οι τρεις στρατηγικοί άξονες της ψηφιακής σας παρουσίας είναι:

1. Η προβολή σας και το πως να διαμορφώσετε σωστά τις διαδικτυακές σελίδες δίνοντάς σας μια ιδιαίτερη ταυτότητα,

2. Η εξασφάλιση μιας δυναμικής ροής πληροφοριών (content) , είτε γενικών ή ειδικών του ιατρείου σας και

3. H ανάδειξη των υπηρεσιών σας!

Όλα αυτά φυσικά θέλουν ιδιαίτερη διαχείριση και απαιτούν χρόνο και χρήμα.

Το μόνιμο παράπονο των Ιατρών είναι ότι δεν έχουν χρόνο και είναι γεγονός.

Η ανάθεση μερικών ή όλων των παραπάνω σε ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη, με τη συνδιαχείριση φυσικά του γιατρού!

Ιωάννης - Ευάγγελος Χαραμής, Οικονομολόγος
www.MedicalManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.