Νέα Ενημερωτικά Εργαλεία Επικοινωνίας για το Ιατρείο

Τα Παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τον Ασθενή, όπως τα Έντυπα, Σταδιακά Εκτοπίζονται από ένα Κύμα Καινοτόμων Μέσων Σύγχρονης Τεχνολογίας.

Προκειμένου να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά μέσα στο ιατρείο σας και να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του ασθενή-πελάτη, τα ψηφιακά μέσα, όπως οι οθόνες και οι ταμπλέτες, προσφέρουν πολλές προοπτικές.

Τα ψηφιακά εργαλεία προσδίδουν μια δυναμική και καινοτόμα εικόνα στο ιατρείο σας, αρκεί φυσικά η επικοινωνία με τον ασθενή-πελάτη να γίνεται με μέτρο και με διακριτικότητα.

Τεχνολογία

Στοχευμένη Ψηφιακή Επικοινωνία

Το κοινό σας είναι ευρύ, διάφορων ηλικιών και με ξεχωριστές ανάγκες, όσον αφορά την υγεία και το ευ ζην.

Γι’ αυτό και τα παραδοσιακά έντυπα ενημέρωσης δεν μπορούν να απευθυνθούν στοχευμένα στον κάθε ένα και τις περισσότερες φορές αυτό που προβάλουν δεν ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες.

Σε μια εποχή λοιπόν που ο ασθενής-πελάτης βομβαρδίζεται με πολλαπλά μη στοχευμένα μηνύματα από διαφορετικά κανάλια, τα ψηφιακά μέσα είναι σε θέση να επικοινωνήσουν στον ασθενή ό,τι ακριβώς τον ενδιαφέρει, ανάλογα με το προφίλ του ή με την αναζήτηση που θα κάνει, όπως ακριβώς δηλαδή γίνεται και με τις διαφημίσεις που προβάλλονται στο διαδίκτυο.

Οθόνες Προβολής

Μια οθόνη μέσα στο χώρο αναμονής του ιατρείου σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των ασθενών σας.

Οι νέες οθόνες που διατίθενται στο εμπόριο είναι πλέον πιο λεπτές, πιο φωτεινές και έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση δεδομένων, όπως είναι οι φωτογραφίες τα videos και γενικά πληροφορίες πάνω σε θέματα υγείας ή ιατρικές πρακτικές της ειδικότητάς σας.

Να έχετε υπόψη σας ότι οι οθόνες προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης, για να προωθήσετε συγκεκριμένες πρακτικές σας στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του ιατρείου σας.

Μην ξεχνάτε όμως ότι τα μηνύματα προς τον ασθενή για να είναι αποτελεσματικά, θα πρέπει να είναι απλά, κατανοητά, ξεκάθαρα και σύντομα.

Τεχνολογία 2

Πώς θα Αξιοποιήσετε την Ταμπλέτα

Ένα από τα ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ιατρείο σας αν αναζητάτε την καινοτομία είναι η ταμπλέτα.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι ιατροί χρησιμοποιούν σταδιακά ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά.

Πλέον, ένας μέσης κατάρτισης χρήστης ταμπλέτας , μπορεί εύκολα να κάνει μια επίδειξη μιας τεχνικής ή μια επεξήγηση της πάθησης , στον ασθενή του, να μιλήσει με άλλους επαγγελματίες υγείας, να ενημερωθεί μέσω συγκεκριμένων εκπαιδευτικών εφαρμογών, κ.λπ.

Αν για παράδειγμα ένας ασθενής-πελάτης ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη πάθηση του, ο ιατρός μπορεί να κάνει μια αναζήτηση επιτόπου και να τον ενημερώσει.

Με αυτόν τον τρόπο, μια ταμπλέτα μπορεί να δώσει αξία σε αυτά που λέει ο επαγγελματίας υγείας, να τον βοηθήσει να περάσει τα μηνύματα που θέλει, να βρει πληροφορίες για τον τρόπο δράσης κάποιων φαρμάκων ή να κάνει χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών.

Συμπερασματικά

Τα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας και προβολής στο ιατρείο είναι πιο φιλικά προς τον σύγχρονο καταναλωτή και ιδιαίτερα για τους νέους και σας επιτρέπουν μια καλύτερη και πιο τεκμηριωμένη επικοινωνία προς τον ασθενή σας.

Η ψηφιακή υγεία εξάλλου έχει σαν στόχο να εντάξει τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της επικοινωνίας με τον ασθενή.

www.ΜedicalΜanage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.