Η Επιλογή του Κατάλληλου Λογισμικού

Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν τέτοια προγράμματα ειδικά για ιατρεία.

Ο ιατρός βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα για το ποιο πρόγραμμα τελικά να επιλέξει.

Κανένας ειδικός όμως δεν μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το ποιο πρόγραμμα είναι το καλύτερο, καθώς η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση κάθε ιατρού.

Η Επιλογή του Κατάλληλου Λογισμικού

Ως επιστήμονας υγείας, ο ιατρός οφείλει να δίνει σωστές και ακριβείς συμβουλές προς τους ασθενείς του.

Για να επιτευχθεί αυτό, το πρόγραμμα πρέπει να έχει τη δυνατότητα δημιουργίας αρχείου πελατών και να διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε ασθένεια, δηλαδή ενδείξεις, δοσολογία, θεραπεία και αλληλεπιδράσεις.

Παράλληλα, ένα σωστά ολοκληρωμένο πρόγραμμα μηχανοργάνωσης θα πρέπει να βοηθά τον ιατρό στην οικονομική διαχείριση του ιατρείου του και στη διαχείριση του πελατολογίου του.

Είναι δεδομένο ότι μια τεχνολογική καινοτομία, όπως είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα, απαιτεί μια “αμφίδρομη σχέση” μεταξύ της εταιρείας που το διαθέτει και του χρήστη, ώστε η εφαρμογή του να στεφθεί με επιτυχία και να είναι και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες.

Πολλοί ιατροί δεν γνωρίζουν αρκετά πράγματα για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και πόσο μάλλον για ένα πρόγραμμα διαχείρισης ιατρείου.

Μέχρι την πλήρη κατανόηση ενός τέτοιου προγράμματος, χρειάζεται εξειδικευμένη υποστήριξη, την οποία οφείλει να παρέχει η εταιρεία για να βοηθήσει το χρήστη στην εκμάθηση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι συνεχώς δίπλα του για να λύνει όλες τις απορίες και τα προβλήματά του.

Φυσικά, η υποστήριξη αυτή θα πρέπει να συνεχίζεται παράλληλα με τη χρήση του προγράμματος, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που απαιτούνται αλλαγές και τροποποιήσεις με το πέρασμα του χρόνου.

Γι’ αυτό, ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής πρέπει να είναι και η εγγύηση που θα λάβει ο ιατρός για την εξυπηρέτησή του ανά πάσα στιγμή, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά την εκτέλεση των τόσο σημαντικών εργασιών του.

Οι ανάγκες του ιατρείου μεταβάλλονται και αυξάνονται συνεχώς και ο ιατρός δεν πρόκειται να κάνει μια τέτοια επένδυση σε χρόνο και χρήμα, αν δεν είναι σίγουρος ότι αυτή μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει και τις μελλοντικές ανάγκες του.

Έτσι, ο ιατρός πρέπει να σιγουρευτεί ότι το πρόγραμμα που θα επιλέξει μπορεί να προσαρμοστεί στις νέες μελλοντικές του ανάγκες.

Συνεπώς, γίνεται τελικά αντιληπτό ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη λίστα κριτηρίων που πρέπει να ακολουθείται, καθώς η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

www.MedicalManage.gr 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.