fbpx

Το Προσωπικό Μάρκετινγκ του Ιατρού

Το προσωπικό μάρκετινγκ του ιατρού συνίσταται στο να αναδείξει την εργασία και το πρόσωπό του.

Σε γενικές γραμμές το μάρκετινγκ αναζητά να δώσει την καλύτερη εικόνα ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας μετά από έρευνα της αγοράς, με στόχο να γνωρίζουμε τις ανάγκες των πελατών.

Στον επιχειρηματικό κόσμο αυτή η προβολή γίνεται με διάφορα μέσα: διαφήμιση, προσφορές τιμών, διοργάνωση events…κλπ.

Ο ιατρός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη προβολή του όλα αυτά τα μέσα του εμπορίου, αλλά υπάρχουν ενέργειες και εργαλεία κατάλληλα για αυτόν.

Ειδικά για αυτόν μπορεί να εφαρμόσει το marketing της εικόνας του, που προβάλει όχι μόνο τη δουλειά του αλλά και το ίδιο του το πρόσωπο.

Για να αποφύγουμε κάθε παρεξήγηση, όλοι μας θέλουμε να προβάλουμε την εικόνα του εαυτού μας και σήμερα υπάρχουν πολλά μέσα, ιδιαίτερα μάλιστα τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ατόμων που κάνουν το ίδιο επάγγελμα επιβάλει μια διαφοροποίηση, δηλαδή μια προβολή της ιδιαιτερότητας και της μοναδικότητας.

Το Προσωπικό Μάρκετινγκ του Ιατρού

Για παράδειγμα στις επιχειρήσεις, τα ανώτερα στελέχη αφιερώνουν το 30% του χρόνου τους για να προβάλουν τον εαυτό τους και την εικόνας τους, είτε συμμετέχοντας σε "ανούσια" meetings, είτε μέσα από γραπτές αναφορές προς την ηγεσία, είτε από την συμπεριφορά και την εμφάνιση τους μέσα και έξω από την επιχείρηση.

Είναι μια αναγκαιότητα για να επιβιώσουν.

Τι πρέπει να αναδείξει ένας ιατρός για να προβάλει την εικόνα του

1. Τις αναφορές στις γνώσεις και τις ειδικότητές του. Να κορνιζάρει στο γραφείο του όλα τα διπλώματα του.

2. Τη διαφοροποίηση του στον τύπο της ιατρικής που εξασκεί και στις υπηρεσίες που προσφέρει.

3. Να προβάλει τις γνώσεις του μέσα από άρθρα και βιβλία του και γιατί όχι δημιουργώντας το δικό του website

4. Να προβάλει τη γενική κουλτούρα και καλλιέργεια του.

Οι ασθενείς επιθυμούν να βλέπουν το γιατρό τους όχι μόνο σαν επιστήμονα αλλά και σαν άνθρωπο.

Εδώ τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να βοηθήσουν πολύ, έχοντας σύνδεση όχι μόνο με άλλους συναδέλφους αλλά και με τους ασθενείς του.

5. Να δείχνει ότι ακολουθεί την εποχή του, χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία και αναδεικνύοντας τις απόψεις του, όχι μόνο στις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης αλλά και του τρόπου ζωής, των τεχνών και άλλων επιστημών ακόμη.

6.Τη γνώση του στην επικοινωνία, χρησιμοποιώντας τακτικές για μια σωστή επαφή με τον ασθενή.

"Αυτός ο ιατρός που με άκουσε και με εξέτασε προσεκτικά, που μου εξήγησε αναλυτικά και με τρόπο που εγώ κατανοώ το πρόβλημα υγείας μου και το θεραπευτικό πλάνο που πρέπει να ακολουθήσω, αυτός ο ιατρός αξίζει να του είμαι πιστός και μάλιστα να τον συστήνω στους γνωστούς μου!"

7. Τους συνεργάτες του ανάμεσα στις άλλες ειδικότητες αλλά και στο ιατρείο του, αυτούς που ταιριάζουν στο δικό του στυλ ιατρικής και υπηρεσιών.

8. Την ποιότητα της υποδοχής του μέσα από τον χώρο του ιατρείου του και μέσα από τον χρόνο που αφιερώνει στους πελάτες του.

9. Tη χρήση των media.

Όχι μόνο των κοινωνικών δικτύων αλλά και των ΜΜΕ, επιδιώκοντας να γράψει ένα άρθρο σε ένα περιοδικό ποικίλης ύλης ή να εμφανιστεί σε μια τηλεοπτική εκπομπή για την ειδικότητά του.

Αυτό φυσικά θα το επιτύχει μέσω επαφών με τους ειδικούς δημοσιογράφους της υγείας.

Όλες οι ανωτέρω προτάσεις δίνουν ένα στίγμα της προσωπικότητας σας και της εικόνας σας.

Το Μάρκετινγκ του Ιατρού

Φυσικά πρόκειται για ένα κακό μάρκετινγκ, αυτό που συχνά εφαρμόζουν μερικοί ιατροί με "επιτυχία" όμως, να φοβίζουν υπερβολικά τους ασθενείς για την κατάστασή τους για να τους κάνουν να ξανάρθουν!

Οι ενέργειες πιστότητας του ασθενή οφείλουν να στηρίζονται σε ήθος, επαγγελματισμό και ρεαλιστικά δεδομένα.

Σήμερα οι ασθενείς πελάτες είναι πλέον αρκετά ενημερωμένοι και αργά ή γρήγορα θα ανακαλύψουν τις μη θεμιτές πρακτικές ορισμένων ιατρών.

Το μάρκετινγκ λοιπόν δεν είναι απλά ένα εργαλείο πώλησης.

Συνίσταται στην ικανότητα να ανταποκριθούμε μέσα στον χρόνο στις απαιτήσεις των πελατών μας.

Καθένας από εμάς είναι πελάτης κάποιου...

Ας σκεφτούμε λοιπόν από τη μεριά μας τι θα θέλαμε για να παραμείνουμε πιστοί σε αυτόν και ας το εφαρμόσουμε και στη δική μας πελατεία.

www.MedicalManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.