Home Επικαιρότητα Σημειώθηκε Άνοδος στο ΑΕΠ της Ελλάδας
Σημειώθηκε Άνοδος στο ΑΕΠ της Ελλάδας

Σημειώθηκε Άνοδος στο ΑΕΠ της Ελλάδας

Άνοδο 2,8% σημείωσε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας το γ’ τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2021, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς.

Σημειώθηκε Άνοδος στο ΑΕΠ της Ελλάδας

Ωστόσο, μεταξύ γ’ τριμήνου και β’ τριμήνου εφέτος το ΑΕΠ μειώθηκε 0,5%, από αύξηση 2,2% το α’ τρίμηνο και 0,6% το β’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ για το γ’ τρίμηνο 2022 επηρεάστηκε ανασταλτικά από το σημαντικά αυξημένο επίπεδο των επιδοτήσεων επί των προϊόντων που αφορούν στην ενέργεια, αντισταθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αύξηση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας.

Οι επιδοτήσεις αυτές δίδονται στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Ειδικότερα, η άνοδος κατά 2,8% σε ετήσια βάση προήλθε από τις εξής μεταβολές στα βασικά μεγέθη:

Τη συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη, που παρουσίασε αύξηση 3,6% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 6,2% και αυτή της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκε 3,9%) και τις ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου), που αυξήθηκαν 7,7%.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων