Home Επικαιρότητα Το Οικονομικό Κλίμα Βελτιώνεται
Το Οικονομικό Κλίμα Βελτιώνεται

Το Οικονομικό Κλίμα Βελτιώνεται

Ο δείκτης του οικονομικού κλίματος αυξήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και διαμορφώθηκε στις 101,4 μονάδες, σε σύγκριση με 98,4 τον Οκτώβριο, προσεγγίζοντας εκ νέου τα επίπεδα του καλοκαιριού.

Το Οικονομικό Κλίμα Βελτιώνεται

Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Iδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η ενίσχυση είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ανάλογες ανοδικές τάσεις επικρατούν στις περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Η επίδοση είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των προσδοκιών κυρίως στο λιανικό εμπόριο και δευτερευόντως στις υπηρεσίες, αλλά και την ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Στη βιομηχανία, αντίθετα, οι προσδοκίες είναι σταθερές, ενώ τα δημόσια έργα παύουν να στηρίζουν τις κατασκευές, όπου οι προσδοκίες υποχωρούν σημαντικά.

Το ενεργειακό ζήτημα εξακολουθεί να προβληματίζει και να δημιουργεί αβεβαιότητες, όπως και το πρόβλημα του επίμονου και υψηλού πληθωρισμού, που πλήττει πλέον σχεδόν όλες τις κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών και όλα τα νοικοκυριά, ενόψει και της εορταστικής περιόδου.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων