Home Επικαιρότητα Alopexy – Ο Σύμμαχός σου για να Αντιμετωπίσεις την Τριχόπτωση!
Alopexy - Ο Σύμμαχός σου για να Αντιμετωπίσεις την Τριχόπτωση!

Alopexy – Ο Σύμμαχός σου για να Αντιμετωπίσεις την Τριχόπτωση!

Η προοδευτική τριχόπτωση ή ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία είναι μια κατάσταση που απασχολεί ιδιαίτερα τους άνδρες, οι οποίοι συχνά έρχονται αντιμέτωποι με αυτή.

Συνήθως η ανδρογενετική αλωπεκία οφείλεται στην κληρονομικότητα και έτσι συχνά θα παρατηρήσουμε ότι στους άνδρες με αλωπεκία, τα μαλλιά αρχίζουν να αραιώνουν από νεαρή σχετικά ηλικία.

Η εικόνα του τριχωτού των μεγαλύτερων ανδρών της οικογένειας μπορεί να είναι αρκετά κατατοπιστική σχετικά με την πορεία που θα έχουν τα μαλλιά των νεότερων.

Η χρήση της μινοξιδίλης συνιστάται από τους επιστήμονες υγείας ως η πλέον αποτελεσματική φαρμακευτική θεραπεία στους ασθενείς με προοδευτική τριχόπτωση, από ένα στάδιο εξέλιξης και έπειτα.

Γιατί όμως να επιλέξετε μινοξιδίλη;*

Πριν μιλήσουμε για το πώς δρα και τι προσφέρει στα μαλλιά σας, θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της.

Η μινοξιδίλη υπάρχει περισσότερα από 50 χρόνια και στη δεκαετία του 1970 χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως φάρμακο για τη θεραπεία της αρτηριακής πίεσης, ωστόσο αυτό που τράβηξε την προσοχή κατά τη χρήσης της, είναι ότι πολλοί ασθενείς παρατήρησαν και ανέφεραν την ξαφνική ανάπτυξη των μαλλιών τους.

Πώς δρα η μινοξιδίλη;

Η τοπική εφαρμογή της μινοξιδίλης διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και σταθεροποιεί το φαινόμενο της απώλειάς τους.

Η δράση της αυτή έχει αποδειχθεί σε πολυάριθμες μελέτες, ωστόσο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, καθώς αντιμετωπίζει ένα χρόνιο φαινόμενο, το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από 2 με 4 μήνες χρήσης, γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε συνεπείς στις οδηγίες χρήσης της.

Το Alopexy είναι ένα φάρμακο σε μορφή δερματικού διαλύματος που περιέχει μινοξιδίλη σε περιεκτικότητα 50 mg/ml και ενδείκνυται σε ορισμένες περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας (υπερβολικής απώλειας μαλλιών) στους άνδρες, μέτριας έντασης.

Η ΝΕΑ σύνθεσή του είναι μη λιπαρή – μη κολλώδης καθιστώντας το ένα εύχρηστο προϊόν καθημερινής χρήσης για τον σύγχρονο άνδρα.

Είναι ευκολο στη μεταφορά (μπορείτε να το πάρετε μαζί σας ακόμη κι αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο) και τέλος έχει 2 τρόπους εφαρμογής: με το βαθμονομημένο σταγονόμετρο ή με τη δοσιμετρική αντλία.

Εκτός από τη χρήση του Alopexy υπάρχουν ακόμη ορισμένα tips που μπορείτε να εφαρμόσετε για τη μείωση της απώλειας μαλλιών. Αυτά είναι:

1. Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες,

2. Το λούσιμο των μαλλιών με απαλά καθαριστικά που δεν περιέχουν σάπωνες και δεν ταλαιπωρούν την τρίχα και το τριχωτό,

3. Την αποφυγή χρήσης ζελ και προϊόντων με πολλαπλές δράσεις και

4. Τέλος είναι καλό να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας όταν εφαρμόζετε το Alopexy για να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος και να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών.

Για την υγεία των μαλλιών σου θυμίσου:

Δεν υπάρχει δεν γίνεται, όταν υπάρχει το Alopexy

*Πηγές:

Alonso L & Elaine Fuchs The hair cycle. Journal of Cell Science. 2006; 119, 391-393 –
English RS. A hypothetical pathogenesis model for androgenic alopecia: clarifying the dihydrotestosterone paradox and rate-limiting recovery factors. Medical Hypotheses 111 (2018) 73–81

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων