Home Επικαιρότητα Νέο Μονοκλωνικό Αντίσωμα για τη Θεραπεία της Covid-19
Νέο Μονοκλωνικό Αντίσωμα για τη Θεραπεία της Covid-19.

Νέο Μονοκλωνικό Αντίσωμα για τη Θεραπεία της Covid-19

Ο μηχανισμός δράσης αυτού του μονοκλωνικού αντισώματος, δίνει ελπίδα για αποτελεσματικότητα έναντι των διαφόρων παραλλαγών του ιού, συμπεριλαμβανομένης της Omicron.

Το Xevudy έλαβε άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις 17 Δεκεμβρίου’21.Αυτό το μονοκλωνικό αντίσωμα, ενδείκνυται για χορήγηση σε ενήλικες και εφήβους, ηλικίας 12 ετών και άνω (και βάρους άνω των 40 kg) που έχουν μολυνθεί με Sars-CoV-2, δεν χρειάζονται χορήγηση οξυγόνου και που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου.

Το φάρμακο χορηγείται ενδοφλεβίως σε υγειονομική μονάδα. 

Συνίσταται να χορηγείται εντός 5 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων της Covid-19.

Το Sotrovimab έχει διπλή δράση: αποτρέπει τον ιό να μολύνει νέα κύτταρα αλλά και απομακρύνει τα ήδη μολυσμένα κύτταρα.

Τα δεδομένα που διαθέτουμε έως τώρα, έχουν δείξει μείωση του κινδύνου εξέλιξης σε σοβαρή μορφή της Covid-19 (παραμονή στο νοσοκομείο για περισσότερες από 24 ώρες ή θάνατος) κατά περίπου 80% (μελέτη COMET-ICE) μετά τη χορήγηση της θεραπείας. 

Τα δεδομένα in vitro, υποδηλώνουν τη διατήρηση της εξουδετερωτικής δραστηριότητας του sotrovimab για τις διάφορες παραλλαγές του ιού, όταν μειώνεται ή ακόμη και εξαφανίζεται αυτή των άλλων διαθέσιμων μονοκλωνικών αντισωμάτων.

{module title=”Adsence article”}

Υπενθυμίζουμε ότι αρκετές θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα έχουν ήδη εγκριθεί, ειδικά για άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή μορφή Covid-19:

Το Ronapreve (casirivimab / imdevimab) αλλά και ο συνδυασμός bamlanivimab / étésevimab παρουσιάζουν απώλεια εξουδετερωτικής δραστηριότητας έναντι της παραλλαγής Omicron, ενώ το Evusheld (tixagevimab / cilgavimab)   διατηρεί την εξουδετερωτική δραστηριότητα έναντι της omicron, παρά τη μερική απώλεια της δραστηριότητας του.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων