Home Επικαιρότητα ΙΣΘ – Μετά τη Χρήση του Self Test Συνεχίζουμε να Τηρούμε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας
ΙΣΘ - Μετά τη Χρήση του Self Test Συνεχίζουμε να Τηρούμε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

ΙΣΘ – Μετά τη Χρήση του Self Test Συνεχίζουμε να Τηρούμε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

Διευκρινίσεις σχετικά με το τεστ αυτοεξέτασης για τον SARS-CoV-2 δίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε μετά τη χρήση του αλλά να συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Τα self tests έχουν ως κύριο σκοπό την ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού SARS-COV-2. Είναι ένα εργαλείο κατά της διασποράς του ιού που βοηθά και στην επιδημιολογική καταγραφή του», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΙΣΘ, που εκδόθηκε ύστερα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σε μια προσπάθεια να συνδράμει την προσπάθεια της πολιτείας και της κοινωνίας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα:

*Στην περίπτωση που διενεργήσουμε το τεστ και μας δώσει αρνητικό αποτέλεσμα δεν επαναπαυόμαστε αλλά συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας φορώντας μάσκα, κρατώντας αποστάσεις, εφαρμόζοντας καλή υγιεινή των χεριών κτλ. Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει μολυνθεί από τον ιό. Ειδικότερα αν ο ασθενής έχει χαμηλό ιικό φορτίο υπάρχει περίπτωση να μην ανιχνευθεί ο ιός με το Self-test!

*Στην περίπτωση που εκτελέσουμε το τεστ και μας δώσει θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει αυτό να επιβεβαιωθεί σε μικροβιολογικό-βιοπαθολογικό εργαστήριο. Παραμένουμε σπίτι σε καραντίνα έως την έκδοση του αποτελέσματος της μοριακής εξέτασης από το εργαστήριο.

*Εάν έχουμε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, απώλεια γεύσης ή όρασης, καταβολή, θα πρέπει να απευθυνόμαστε αμέσως στον ιατρό μας.

{module title=”Adsence article”}

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε: στις οδηγίες του self-test, στη σωστή λήψη του δείγματος, στη σωστή εκτέλεση του τεστ, στη σωστή απόρριψή του σε σακουλάκι που σφραγίζει και στην καταγραφή του αποτελέσματος στο self-testing.gov.gr

{module title=”Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ”}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων