Home Επικαιρότητα Στις 1.483 οι Κλίνες ΜΕΘ σε Όλη τη Χώρα
Στις 1.483 οι Κλίνες ΜΕΘ σε Όλη τη Χώρα.

Στις 1.483 οι Κλίνες ΜΕΘ σε Όλη τη Χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας, η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Κικίλιας έκανε μια αποτύπωση της κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και ανέπτυξε την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης στην Αττική.

Όπως είπε, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπ. Υγείας, σήμερα σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εκ των οποίων 1.222 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Από αυτές, οι 891 είναι ΜΕΘ-COVID και οι 592 ΜΕΘ non Covid.

Περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ-COVID και 302 ΜΕΘ non Covid).

Ο ιδιωτικός τομέας στην Αττική έχει διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει, δηλαδή 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

{module title=”Adsence article”}

Στη συνέχεια, η κα Θεοδωρίδου ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ο κ. Τσιόδρας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

{module title=”Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ”}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων