Home Επικαιρότητα Οι Υγειονομικές Αρχές Ξεκινούν Έρευνες Σχετικά με τις Αλλεργικές Αντιδράσεις που Προκαλεί το Εμβόλιο Covid-19
Οι Υγειονομικές Αρχές Ξεκινούν Έρευνες Σχετικά με τις Αλλεργικές Αντιδράσεις που Προκαλεί το Εμβόλιο Covid-19

Οι Υγειονομικές Αρχές Ξεκινούν Έρευνες Σχετικά με τις Αλλεργικές Αντιδράσεις που Προκαλεί το Εμβόλιο Covid-19

Την αιτία των σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων που παρατηρήθηκαν σε οκτώ από τους εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς που έκαναν το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer για τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19, αναζητούν οι αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ.

Ήδη, έξι υγειονομικοί που είχαν κάνει το εμβόλιο στις ΗΠΑ ανέπτυξαν αναφυλαξία, μία σοβαρή αλλεργική αντίδραση που μπορεί να απειλήσει τη ζωή, εάν μείνει χωρίς θεραπεία.

Ο ένας από τους ασθενείς που την ανέπτυξε είχε παρουσιάσει και παλαιότερα αναφυλακτική αντίδραση, σε ένα εμβόλιο κατά της λύσσας.

Ένας άλλος, μία μεσήλικη γυναίκα, δεν είχε ιστορικό αλλεργιών.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις δεν είναι γνωστό αν κατά το παρελθόν είχαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι και δύο υγειονομικοί στη Βρετανία εκδήλωσαν συμπτώματα αναφυλαξίας μετά τον εμβολιασμό τους.

Το γεγονός αυτό ώθησε την βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων & Προϊόντων Φροντίδας Υγείας (MHRA) να συστήσει αποφυγή του εμβολιασμού σε όποιον έχει ιστορικό αναφυλαξίας «σε εμβόλιο, τροφή ή φάρμακο».

Αντίστοιχα, τα αμερικανικά ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) λένε πως όσοι έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων σε εμβόλιο, πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για να αποφασίσουν αν θα κάνουν αυτό για τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων