Home Επικαιρότητα Στο 11,7% Διαμορφώθηκε η Ύφεση το Τρίτο Τρίμηνο του 2020
Στο 11,7% Διαμορφώθηκε η Ύφεση το Τρίτο Τρίμηνο του 2020.

Στο 11,7% Διαμορφώθηκε η Ύφεση το Τρίτο Τρίμηνο του 2020

Στο 11,7% διαμορφώθηκε η ύφεση το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), αναθεωρήθηκαν και τα στοιχεία για τα προηγούμενα δύο τρίμηνα του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο τρίμηνο η ύφεση διαμορφώθηκε στο 14,2% έναντι 15,2% που ήταν η εκτίμηση ενώ το πρώτο τρίμηνο του έτους η οικονομία έτρεχε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 0,4% έναντι ύφεσης 0,5% που είχε ανακοινωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Σημαντική ήταν η πτώση που κατέγραψαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, οι οποίες το τρίτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκαν κατά 44,9% με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφουν οι εξαγωγές υπηρεσιών, οι οποίες κατέγραψαν πτώση 80%.

Αντίθετα, η καταναλωτική δαπάνη έδειξε αντοχές καταγράφοντας αύξηση 1,6%.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων