Home Επικαιρότητα Διπλασιασμός Αποδοχών για τους Εργαζόμενους του ΕΣΥ που Μεταβαίνουν στα Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας που Πιέζονται
Διπλασιασμός Αποδοχών για τους Εργαζόμενους του ΕΣΥ που Μεταβαίνουν στα Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας που Πιέζονται.

Διπλασιασμός Αποδοχών για τους Εργαζόμενους του ΕΣΥ που Μεταβαίνουν στα Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας που Πιέζονται

Τα νοσοκομεία Κατερίνης, Δράμας, Σερρών, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Φλώρινας είναι τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας που πιέζονται περισσότερο από την πανδημία, έχουν ήδη ενισχυθεί με 167 ιατρούς, 265 νοσηλευτές και 110 άτομα λοιπό προσωπικό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας σε συνέχεια της εχθεσινής συνέντευξης Τύπου του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσής τους, μεταβαίνουν 8 γιατροί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), 5 παθολόγοι, 2 γενικοί ιατροί και 1 καρδιολόγος, που σήμερα υπηρετούν σε νοσοκομεία της Αττικής και στο κέντρο υγείας Λυγουριού Αργολίδας», ανέφερε ο υπ. Υγείας.

Για τους 8 αυτούς γιατρούς και για όσους συναδέλφους τους από το ΕΣΥ, γιατρούς και νοσηλευτές, στις ειδικότητες που χρειάζονται οι κλινικές COVID, συνδράμουν στην προσπάθεια των νοσοκομείων «πρώτης γραμμής» που έχουν ανάγκη στην παρούσα φάση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καταθέτει σήμερα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία προβλέπει διπλασιασμό των αποδοχών τους για το χρονικό διάστημα που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, επικοινώνησε εχθές με τις διοικήσεις ιδιωτικών νοσοκομείων και ευχαρίστησε για τη διάθεση σε εθελοντική βάση 22 γιατρών από το δυναμικό τους, που θα συνδράμουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα. Αυτά είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ.Υγείας:

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare διαθέτει από τα νοσοκομεία «Υγεία», «Μητέρα», «Metropolitan» και «Metropolitan General», 9 παθολόγους, 2 πνευμονολόγους και 1 λοιμωξιολόγο.

Το «Ερρίκος Ντυνάν» διαθέτει 2 αναισθησιολόγους, 3 παθολόγους και 1 πνευμονολόγο.

Το «Ιασώ» διαθέτει 3 εντατικολόγους και 1 αναισθησιολόγο.

Το υπουργείο Υγείας ευχαριστεί επίσης θερμά τον Όμιλο Hellenic Healthcare, το «Ερρίκος Ντυνάν» και το «Ιασώ» και προσωπικά κάθε έναν από τους ιατρούς του ΕΣΥ και των ιδιωτικών νοσοκομείων, για την υπερπολύτιμη προσφορά αλληλεγγύης και αγάπης προς τους συμπολίτες μας.

«Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της μάχης με τον κορωνοϊό, ας ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους» κατέληξε στην ανακοίνωσή του.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων