fbpx

Οι Μεταλλάξεις του Κορωνοϊού Φαίνεται να Είναι Ουδέτερες Όσον Αφορά την Επιτάχυνση της Εξάπλωσής του

Μια παγκόσμια μελέτη για περισσότερες από 12.000 μεταλλάξεις του κορωνοϊού διαπίστωσε ότι καμία από αυτές δεν φαίνεται να έχει δημιουργήσει τον ιό που προκαλεί την εξάπλωση της Covid-19 πιο γρήγορα.

Οι Μεταλλάξεις του Κορωνοϊού Φαίνεται να Είναι Ουδέτερες Όσον Αφορά την Επιτάχυνση της Εξάπλωσής του

Οι ερευνητές στο University College London αξιολόγησαν τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού σε περισσότερα από 46.000 δείγματα που ελήφθησαν από ανθρώπους σε 99 διαφορετικές χώρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μεταλλάξεις φαίνονται να είναι ουδέτερες όσον αφορά την επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications, εντόπισε συνολικά 12.706 μεταλλάξεις.

Από αυτές, 398 στελέχη του κορωνοϊού βρέθηκαν ότι έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα και ανεξάρτητα.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν 185 μεταλλάξεις που είχαν συμβεί τουλάχιστον τρεις φορές ανεξάρτητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Οι επαναλαμβανόμενες μεταλλάξεις που κυκλοφορούν σήμερα φαίνεται να είναι εξελικτικά ουδέτερες και να έχουν προκληθεί αρχικά από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα μέσω επεξεργασίας του RNA», ανέφεραν οι ερευνητές της μελέτης.

«Σε αυτό το στάδιο δεν βρίσκουμε στοιχεία για σημαντικά πιο μεταδοτικές γενεές του ιού SARS-CoV-2 λόγω επαναλαμβανόμενων μεταλλάξεων», πρόσθεσαν.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έρχονται καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες και τα ερευνητικά κέντρα προσπαθούν να παραδώσουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για να βοηθήσουν στον τερματισμό της πανδημίας.

Ο βρετανικός φαρμακευτικός γίγαντας AstraZeneca δήλωσε ότι μια ενδιάμεση ανάλυση έδειξε ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού είχε μέση αποτελεσματικότητα 70%.

Τα νέα ακολούθησαν ισχυρά αποτελέσματα από την Pfizer-BioNTech και τη Moderna σχετικά με την αποτελεσματικότητα των δικών τους υποψήφιων εμβολίων.

Οι ιοί μεταλλάσσονται φυσικά και οι επιστήμονες έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι έχουν παρατηρήσει μικρές μεταλλάξεις στον κορωνοϊό που δεν έχουν επηρεάσει την ικανότητά του να εξαπλώνεται ή να προκαλεί ασθένειες με σημαντικό τρόπο.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το έτος, μια πολύ-συζητημένη μετάλλαξη του κορωνοϊού γνωστή ως D614G πιστεύεται ότι ενισχύει τη μετάδοση του ιού.

«Μεταλλάξεις που είναι αρκετά κοινές φαίνονται ουδέτερες για τον ιό που τις μεταφέρει.

Αυτό περιλαμβάνει τη μετάλλαξη D614G, η οποία σύμφωνα με την ανάλυσή μας μοιάζει περισσότερο με μια τυχερή διαδρομή σε μια επιτυχημένη γενεά, παρά με έναν οδηγό μετάδοσης», δήλωσε ο καθηγητής Francois Balloux, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής του UCL.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 60,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, με 1,4 εκατομμύρια σχετικούς θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε τώρα το Application!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων