fbpx

Ως Επαγγελματίας Υγείας, θα Εμβολιαζόσασταν κατά του Κορωνοϊού;

Ως επαγγελματίες υγείας, είναι πολύ πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με την ερώτηση σχετικά με το αν θα κάνατε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, υπάρχουν 3 διαφορετικές απόψεις που μπορούν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση:

Ως Επαγγελματίας Υγείας, θα Εμβολιαζόσασταν κατά του Κορωνοϊού;

Ναι

Φυσικά θα εμβολιαζόμουν!

Η ανάλυση των δοκιμών φάσης 3 των εμβολίων  που είναι έτοιμα να υποβάλουν αίτημα αδειοδότησης στην Αμερική και στην Ευρώπη, δείχνει ότι τα εμβόλια αυτά είναι 90-95% αποτελεσματικά στην πρόληψη των μολύνσεων Covid-19.

Επομένως, χρειάζεται απλά να περιμένουμε την επιβεβαίωση αυτών των επιστημονικών αποτελεσμάτων από αυτές τις ανεξάρτητες επιτροπές.

Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τη χρήση ενός φαρμάκου που κυκλοφορεί στην αγορά τόσο γρήγορα, από τη στιγμή που έχουν γίνει οι απαραίτητες κλινικές μελέτες.

Ως επαγγελματίες υγείας, πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα για την καταπολέμηση της σημαντικής εμβολιοφοβίας που επικρατεί στον πληθυσμό.

Επιπλέον, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους επαγγελματίες υγείας για αυτόν τον εμβολιασμό, διότι μπορούν ενδεχομένως να μολύνουν τους ασθενείς.

Όχι

Μπορεί η αναφορά των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών για τα προς έγκριση  εμβόλια να έδειξε μεγάλη αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό αποτελεί μια πολύ μικρή ένδειξη σχετικά με τη συνολική αποτελεσματικότητα και του αβλαβούς των συγκεκριμένων εμβολίων στον πληθυσμό.

Η αναλογία κινδύνου / οφέλους είναι συνήθως υπέρ των εμβολίων, καθώς ο εμβολιασμός έχει σώσει τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η παραγωγή και η διάθεση των εμβολίων κατά της Covid-19, ούσα ανεπαρκής στην αρχή, θα οδηγήσει στην ιεράρχηση των ατόμων-στόχων: εύθραυστοι ενήλικες, άτομα που παρουσιάζουν παράγοντες κινδύνου (διαβητικοί, υπέρβαροι κ.λπ.).

Επίσης, ίσως δεν είναι φρόνιμο να εμβολιαστούμε αμέσως, μόλις είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο.

Ναι, αλλά

Στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19, δεν υπάρχει τίποτα «λιγότερο κακό» από ένα εμβόλιο.

Πρέπει να σταματήσουμε να τροφοδοτούμε τον τρόμο για τα εμβόλια.

Να θυμάστε για παράδειγμα, ότι το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β έχει απενοχοποιηθεί: δεν έχει αποδειχθεί αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ του εμβολίου που χορηγείται σε ενήλικες και της έναρξης ή υποτροπής της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Γενικά, δεν υπάρχει κάποιος τόσο μεγάλος κίνδυνος από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ως πρώτο βήμα, αυτά τα εμβόλια θα πρέπει να προορίζονται για άτομα που τα χρειάζονται περισσότερο, ιδίως σε άτομα με πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου και σε άτομα άνω των 65 ετών.

Στη συνέχεια, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι επαγγελματίες υγείας θα είναι οι επόμενοι που θα εμβολιαστούν, καθώς και οι ομάδες τους.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε τώρα το Application!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων