Home Επικαιρότητα Μεταλλάξεις του Ιού SARS-CoV-2 Εμφανίζονται στη Σιβηρία
Μεταλλάξεις του Ιού SARS-CoV-2 Εμφανίζονται στη Σιβηρία.

Μεταλλάξεις του Ιού SARS-CoV-2 Εμφανίζονται στη Σιβηρία

Μεταλλάξεις του κορωνοϊού εμφανίζονται στη Σιβηρία, ανακοίνωσε εχθές η επικεφαλής του εθνικού Παρατηρητηρίου δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor της Ρωσίας, την ώρα που η χώρα κατέγραφε ημερήσιο αριθμό ρεκόρ 442 θανάτων από την COVID-19.

«Βλέπουμε συγκεκριμένες αλλαγές…στη Σιβηρία που μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι σε αυτή την περιοχή (ο ιός) σχηματίζει τη δική του εκδοχή με συγκεκριμένες μεταλλάξεις», δήλωσε η Άννα Πόποβα, όπως μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Πόποβα δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο μεταδοτική ή φονική θεωρείται η μετάλλαξη, αλλά διευκρίνισε ότι αυτή δεν θα κάνει πιο επικίνδυνο τον ιό.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι κλινικές δοκιμές μετά την καταχώριση του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο παρασκεύασε το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι επρόκειτο να ξεκινήσουν την περασμένη Κυριακή.

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού δεν μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ρινάτ Μαξιούτοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Μια αμερικανική έρευνα τον Σεπτέμβριο βρήκε λιγοστές ενδείξεις ότι οι μεταλλάξεις του ιού τον έχουν καταστήσει φονικότερο, καταλήγοντας ότι η σοβαρότητα της COVID-19, της νόσου που προκαλείται από τον κορωνοϊό, περισσότερο συνδέεται με το γενετικό προφίλ του ασθενή και με τυχόν υποκείμενα νοσήματα από τα οποία πάσχει.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, που ονομάζεται EpiVacCorona, μπορούν τώρα να πραγματοποιούνται σε εθελοντές άνω των 60 ετών, σύμφωνα με το δημόσιο μητρώο, και ο διευθυντής του Ινστιτούτου δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε παιδιά τον Δεκέμβριο, μετέδωσε το TASS.

Η Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών που θα διαρκέσει έξι μήνες ξεκίνησε τη Δευτέρα και σε αυτήν συμμετέχουν 180 άνθρωποι, σύμφωνα με το δημόσιο μητρώο.

Στη Μόσχα, ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν παρέτεινε την περίοδο τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές του Γυμνασίου κατά δύο επιπλέον εβδομάδες, μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, ένας περιορισμός που όπως είπε ο ίδιος αποδείχτηκε αποτελεσματικός στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού από τους νέους στους γηραιότερους συγγενείς τους.

Οι αρχές υγείας της πρωτεύουσας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έστειλαν γιατρούς στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του ιού εκεί, κάτι που είχαν κάνει και για άλλες περιοχές στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας τον Μάιο.

Με 1.971.013 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, η Ρωσία βρίσκεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται σε 33.931.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων