Home Επικαιρότητα Το Σύστημα Διανομής της Pfizer για το Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού
Το Σύστημα Διανομής της Pfizer για το Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού

Το Σύστημα Διανομής της Pfizer για το Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού

Η Pfizer αναπτύσσει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σύστημα εφοδιασμού και διανομής για το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με στόχο την παράδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων σε όλο τον κόσμο το συντομότερο δυνατό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, έχουν ήδη τοποθετηθεί εκατοντάδες ψυγεία σε τεράστιες εγκαταστάσεις στο Michigan των ΗΠΑ και στο Βέλγιο, όπου θα φυλαχτούν τα εμβόλια στις κατάλληλες συνθήκες με τα κέντρα διανομής να είναι σε θέση να παραδώσουν έως 100 εκατομμύρια δόσεις το 2020 και 1,3 δισ. το 2021, αποστέλλοντας 7,6 εκατομμύρια δόσεις καθημερινά σε κοντινά αεροδρόμια.

Η διανομή θα στηριχθεί σε cargo πτήσεις και μεταφορές μέσω φορτηγών που θα μεταφέρουν ειδικά επαναχρησιμοποιούμενα κιβώτια που σχεδίασε η εταιρεία με χωρητικότητα 1000-5000 δόσεων. 

Είναι πολύ μικρότερης χωρητικότητας από τα συνηθισμένα μεταλλικά container αλλά πιο εύχρηστα ώστε οι αποστολές να γίνονται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Μπορούν δε να διατηρήσουν τα εμβόλια στην κατάλληλη θερμοκρασία (-70°C) για περίπου 10 ημέρες.

Η εταιρεία θα συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες ταχυμεταφορών, όπως η FedEx, UnitedParcel Service και DHL International και εκτιμά ότι η παράδοση από το κέντρο διανομής έως το σημείο προορισμού να απαιτεί περίπου 3 ημέρες. 

Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία που οργανώνει η Pfizer παραβλέπει την κανονική αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς παρακάμπτει τις φαρμακαποθήκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπεύθυνης εφοδιασμού της εταιρείας, Τanya Alcorn, στη Wall Street Journal «το πέρασμα από τη φαρμακαποθήκη απαιτεί επιπλέον χρόνο που δεν έχουμε και περισσότερα σημεία επαφής (μέσα και έξω από τα φορτηγά) σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο, κατεψυγμένο προϊόν». 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων