fbpx

Η Εξέλιξη στις Μάσκες

Τι θα γινόταν εάν η μάσκα, η οποία έχει γίνει το βασικό αξεσουάρ για την ασφάλειά μας, κάνει κάτι άλλο πέρα από την προστασία κατά του ιού;

Η Εξέλιξη στις Μάσκες

Η παγκοσμιοποιημένη χρήση του υφάσματος δημιουργεί έναν νέο ανταγωνισμό που υπερβαίνει κατά πολύ την κλωστοϋφαντουργία.

Οι ειδικοί υψηλής τεχνολογίας, ειδικά στην Ασία, θέτουν σε λειτουργία τη φαντασία τους για να επωφεληθούν από αυτή την νέα ακμάζουσα αγορά.

Για παράδειγμα, στην Ιαπωνία, η εταιρεία “Donut Robotics” δημιούργησε μια μάσκα μεταφραστή.

Η μάσκα C-Face βοηθά τους χρήστες να σέβονται τη φυσική απόσταση, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως μεταφραστής.

Η συσκευή λειτουργεί μεταδίδοντας τις λέξεις του χρήστη μέσω Bluetooth σε μια εφαρμογή smartphone που επιτρέπει στους ανθρώπους να μιλούν μεταξύ τους έως και δέκα μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός ο ελαφρύς εξοπλισμός θα μπορούσε να είναι χρήσιμος για γιατρούς που θέλουν να επικοινωνήσουν με τους ασθενείς τους, διατηρώντας μία απόσταση ασφαλείας.

Όσον αφορά την απόδοση, η μάσκα C-Face μπορεί να μεταφράσει μια συνομιλία από τα Ιαπωνικά σε άλλες γλώσσες, όπως Αγγλικά, Κορεάτικα και Ινδονησιακά.

Πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Φεβρουάριο στην τιμή των 32 ευρώ και θα λειτουργεί παράλληλα ως κλασική μάσκα.

Στη Σιγκαπούρη, ένας άλλος τύπος μάσκας υψηλής τεχνολογίας έχει επινοηθεί για να βοηθήσει τους φροντιστές.

Αυτές οι μάσκες είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες που μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος, τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα και στέλνουν αυτά τα δεδομένα σε ένα smartphone μέσω Bluetooth, επιτρέποντας έτσι τη φυσική απόσταση ακόμη και κατά τη μέτρηση βιολογικών σταθερών.

Οι σχεδιαστές της ελπίζουν να δοκιμάσουν αυτήν τη μάσκα το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουν να την διαθέσουν στην αγορά.

Και για όσους θέλουν να καταπολεμήσουν τη ρύπανση στις μεγάλες πόλεις, η LG Electronics της Νότιας Κορέας έχει σχεδιάσει μια μάσκα καθαρισμού αέρα.

Με φουτουριστική εμφάνιση, αυτή η λευκή πλαστική μάσκα αντιμετωπίζει τον αέρα με δύο φίλτρα σε κάθε πλευρά του προσώπου και έναν ανεμιστήρα για να διευκολύνει την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, τα φίλτρα, τα οποία προσαρμόζονται στην ικανότητα αναπνοής του χρήστη, λειτουργούν σαν καθαριστής αέρα και μπλοκάρουν τα περισσότερα από τα επιβλαβή σωματίδια.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε τώρα το Application!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων