Home Επικαιρότητα Σημαντική Μείωση στα Έσοδα του Σεπτεμβρίου Λόγω Πανδημίας
Σημαντική Μείωση στα Έσοδα του Σεπτεμβρίου λόγω Πανδημίας

Σημαντική Μείωση στα Έσοδα του Σεπτεμβρίου Λόγω Πανδημίας

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 7,008 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,568 δισ. ευρώ αποτυπώνοντας στα δημοσιονομικά μεγέθη τις σημαντικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία.

«Τα έσοδα του Σεπτεμβρίου παρουσιάζονται σημαντικά μειωμένα λόγω των αναβολών φορολογικών υποχρεώσεων, που αποφάσισε η κυβέρνηση για να διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εξέλιξη των μεγεθών του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, τα φορολογικά έσοδα έφτασαν τα 3,942 δισ. ευρώ και ήταν μειωμένα σε σχέση με τον προ πανδημίας στόχο κατά 1,904 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό της τάξεως των 1,6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι οφείλεται σε αναβολές φορολογικών υποχρεώσεων.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων