Home Επικαιρότητα Μείωση του Ποσοστού Ανεργίας τον Περασμένο Ιούλιο
Μείωση του Ποσοστού Ανεργίας τον Περασμένο Ιούλιο

Μείωση του Ποσοστού Ανεργίας τον Περασμένο Ιούλιο

Στο 16,8% καταγράφηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2020, από 17,1% τον Ιούλιο πέρυσι και έναντι του διορθωμένου προς τα κάτω 18% τον Ιούνιο του 2020.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 773.641 άτομα και ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 31.386 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2019 (μείωση 3,9%) και κατά 69.395 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2020 (μείωση 8,2%).

Αυτό προκύπτει από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία επισημαίνει ότι τον Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι είχε αρθεί η αναστολή λειτουργίας που ίσχυε τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, εφαρμόστηκαν ειδικοί κανόνες λειτουργίας στις επιχειρήσεις που επηρέασαν την κανονική λειτουργία της αγοράς.

{module Υπογραφή Άκης Χαραμής}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων