Home Επικαιρότητα Έγκριση της Χορήγησης Δεξαμεθαζόνης σε Ασθενείς με Σοβαρά Συμπτώματα COVID-19
Έγκριση της Χορήγησης Δεξαμεθαζόνης σε Ασθενείς με Σοβαρά Συμπτώματα COVID-19

Έγκριση της Χορήγησης Δεξαμεθαζόνης σε Ασθενείς με Σοβαρά Συμπτώματα COVID-19

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνέστησε κι αυτός με τη σειρά του τη δεξαμεθαζόνη για τη θεραπεία των ασθενών με σοβαρά συμπτώματα της Covid-19 που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.

Στην ανακοίνωσή του, βασιζόμενος στα διαθέσιμα δεδομένα, ο ΕΜΑ εγκρίνει τη χρήση της δεξαμεθαζόνης στους ενήλικους και τους εφήβους (άνω των 12 ετών και με βάρος τουλάχιστον 40 κιλά), η κατάσταση των οποίων απαιτεί τη χορήγηση οξυγόνου.

Ο ΕΜΑ βασίστηκε κυρίως στα συμπεράσματα της βρετανικής μελέτης Recovery που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τη βρετανική μελέτη, από τους διασωληνωμένους ασθενείς, το 29% εκείνων που λάμβαναν δεξαμεθαζόνη πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από την έναρξη της θεραπείας, έναντι ποσοστού 41% μεταξύ εκείνων που δεν την λάμβαναν.

Στους ασθενείς που λάμβαναν οξυγόνο χωρίς να είναι διασωληνωμένοι, τα ποσοστά θανάτου ήταν 23% με δεξαμεθαζόνη και 26% χωρίς.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν παρατηρήθηκε καμία μείωση του κινδύνου θανάτου στους ασθενείς που δεν λάμβαναν οξυγόνο.

Ο ΠΟΥ έχει συστήσει τη συστηματική χρήση κορτικοστεροειδών στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων