Home Επικαιρότητα Παρενέργειες από το Εμβόλιο της Ρωσίας κατά του Κορωνοϊού
Παρενέργειες από το Εμβόλιο της Ρωσίας κατά του Κορωνοϊού

Παρενέργειες από το Εμβόλιο της Ρωσίας κατά του Κορωνοϊού

Περίπου το 14% των εθελοντών που εμβολιάσθηκαν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V στο πλαίσιο της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, δηλώνει ότι νοιώθει αδυναμία, έχει μυϊκούς πόνους και παρουσιάζει πυρετό, σύμφωνα με τοα δεδομένα που παρουσίασε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Ωστόσο, ο Μουράσκα δηλώνει πως αυτές είναι οι προβλεπόμενες παρενέργειες, οι οποίες περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης και κατά κανόνα διαρκούν μία με μιάμιση ημέρα.

Επιπλέον, προσθέτει πως το εμβόλιο πέρασε σειρά κλινικών και προκλινικών δοκιμών και αναπτύχθηκε πάνω σε μια πλατφόρμα η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εμβολίων, που σε συνδυασμό με τα στοιχεία που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας, μπορεί να επιβεβαιώσει πως το σκεύασμα αυτό είναι ασφαλές.

Ωστόσο για οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως, πρέπει να υπάρχουν πιο αναλυτικά, λεπτομερή, δεδομένα από την χρήση του σε έναν μεγάλο αριθμό ασθενών, στους οποίους έχουν γίνει διαφορετικές διαγνώσεις και παρουσιάζουν διαφορετικά επίπεδα ανοσίας.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας συνέχισε, λέγοντας ότι οι εμβολιασθέντες εθελοντές παρακολουθούνται συστηματικά, μέσω ενός κέντρου τηλεϊατρικής από ιατρούς με υψηλή κατάρτιση οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο ιατρικό τους ιστορικό, δηλαδή γνωρίζουν μεταξύ άλλων και ποιοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Συνεπώς, αυτό επιτρέπει την ύπαρξη ενός πλήρους φάσματος δεδομένων κατά την διάρκεια της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών.

Ο Μιχαήλ Μουράσκα ανακοίνωσε επίσης ότι η παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V προχωράει βάσει σχεδίου και τρείς μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην Ρωσία έχουν ξεκινήσει την παραγωγή του.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι κατά την παρούσα χρονική περίοδο, η πρώτη παρτίδα του εμβολίου άρχισε να διανέμεται σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.

Οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο θα είναι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε άλλους τομείς που έρχονται άμεσα σε επαφή με τον κόσμο.

Ο υπουργός υγείας εκτιμά ότι στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα στέλνονται μεγάλες παρτίδες εμβολίων, με τα οποία δεν θα εμβολιάζονται μόνο τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και ευρέως όλοι οι πολίτες.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων