Home Επικαιρότητα Προβλέπεται Επιδείνωση του Κορωνοϊού μέσα στους Επόμενους Μήνες
Προβλέπεται Επιδείνωση του Κορωνοϊού μέσα στους Επόμενους Μήνες

Προβλέπεται Επιδείνωση του Κορωνοϊού μέσα στους Επόμενους Μήνες

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η πανδημία του κορωνοϊού προβλέπεται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες και ως αποτέλεσμα, να προκαλέσει μεγάλο αριθμό θανάτων.

Για τον λόγο αυτό, ο ΠΟΥ προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες να αυξήσουν τα μέτρα, ήδη από τον Οκτώβριο.

Ο αριθμός των περιπτώσεων κορωνοϊού στην Ευρώπη αυξάνεται καθημερινά και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Hans Kluge, διευθυντής του ευρωπαϊκού κλάδου του ΠΟΥ, προειδοποιεί πως θα υπάρξει υψηλότερη θνησιμότητα στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων έχει αυξηθεί απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στην Ισπανία και στη Γαλλία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, περισσότερες από 51.000 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού καταγράφηκαν στις 55 χώρες μέλη του οργανισμού, μόνο για την ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή, τα κρούσματα είναι περισσότερα από ό,τι κατά την έξαρση της πανδημίας που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο.

Ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν πως την περίοδο εκείνη τα τεστ δεν πραγματοποιούνταν σε τόσο μεγάλη έκταση.

Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την COVID-19 παραμένει στο επίπεδο που καταγράφηκε από τις αρχές Ιουνίου, δηλαδή 400 έως 500 θάνατοι την ημέρα.

Συνεπώς, ο ΠΟΥ πρόκειται να συγκεντρώσει όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωση, προκειμένου να συζητηθεί η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ορισμένες χώρες έχουν ήδη λάβει πιο αυστηρά μέτρα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Αγγλία, όπου οι συγκεντρώσεις περιορίζονται τώρα μόνο σε έξι άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά.

Άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Τσεχία, που ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού, ενισχύουν τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή μέτρων περιορισμού.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων