Home Επικαιρότητα Ο Κορωνοϊός Επηρέασε Σημαντικά τις Ελλείψεις Φαρμάκων
Ο Κορωνοϊός Επηρέασε Σημαντικά τις Ελλείψεις Φαρμάκων

Ο Κορωνοϊός Επηρέασε Σημαντικά τις Ελλείψεις Φαρμάκων

Η αύξηση των ελλείψεων των φαρμάκων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτέλεσε σημαντικό θέμα στο διαδικτυακό συνέδριο της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP), το οποίο ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Το ετήσιο συνέδριο του FIP ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα από τον πρόεδρό του, Dominique Jordan, σχετικά με την εμπειρογνωμοσύνη, τη δύναμη και το θάρρος των φαρμακοποιών ενάντια στην πανδημία Covid-19.

Ο  Dominique Jordan, τόνισε πως η δέσμευση από την πλευρά των φαρμακοποιών προς τον πληθυσμό, δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη όσο κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, υπενθυμίζοντας επίσης τον ρόλο που διαδραματίζει ο φαρμακοποιός όσον αφορά τη φαρμακευτική ασφάλεια και την ενημέρωση των ασθενών.

Ωστόσο, σημειώνει με ανησυχία, ότι η Covid-19 επιδείνωσε τις ελλείψεις και τα αποθέματα των φαρμάκων, καθώς και την παραγωγή των γενοσήμων.

Συνεπώς, ο ρόλος του φαρμακοποιού είναι και θα συνεχίσει να είναι πολύ κρίσιμος, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπλέον, δηλώνει πως ο FIP θα επικεντρωθεί επίσης στην ανάπτυξη και την ενθάρρυνση των εμβολιασμών από γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Στο τέλος της εισαγωγικής ομιλίας του, ο Dominique Jordan επαίνεσε τη μνήμη πενήντα περίπου φαρμακοποιών που έχασαν τη ζωή τους στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού, κυρίως Ισπανών και Ιταλών.

Αυτή η λίστα δυστυχώς δεν είναι ολοκληρωμένη, ανέφερε, και δεν περιλαμβάνει τους πολλούς άλλους φαρμακοποιούς, αλλά και γιατρούς, που πάσχουν από την ασθένεια σε όλο τον κόσμο.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων