Home Επικαιρότητα Διάσκεψη των Υγειονομικών Συλλόγων με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ
Τηλεδιάσκεψη με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ για τα Προβλήματα των Υγειονομικών.

Διάσκεψη των Υγειονομικών Συλλόγων με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ

Τα προβλήματα στη διαδικασία απονομής των συντάξεων αλλά και της ελλιπούς εξυπηρέτησης των επαγγελματιών υγείας τέθηκαν στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Xρήστο Χάλαρη, τον Υποδιοικητή κ. Νίκο Παγώνη και τους Προέδρους των τριών Υγειονομικών Συλλόγων (Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολου Βαλτά και Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιου Δεβλιώτη).

Στη διάσκεψη μετείχαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Άννα Μαστοράκου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Σ. Παύλος Καψαμπέλης και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκας.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών έθεσαν τα θέματα της πολύ μεγάλης χρονικής καθυστέρησης απονομής των συντάξεων και της προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων, της πλημμελούς εξυπηρέτησης των υγειονομικών λόγω της υποστελέχωσης του ΤΣΑΥ και της αναγκαιότητας ψηφιοποίησης του αρχείου των ασφαλισμένων, ενώ, όπως ανέφεραν, στο τέλος του μήνα θα επανεκτιμηθεί η πρόοδος των ανωτέρω ζητημάτων.

Ο κ. Χάλαρης ανέφερε πως εντός του Μαρτίου του 2021 θα ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος ΑTLAS και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα δώσει τη δυνατότητα για άμεση αυτοματοποιημένη απονομή των συντάξεων.

Επίσης, μέσα στον Οκτώβριο τα λογισμικά συστήματα του ΕΦΚΑ θα ενσωματώσουν την αύξηση της προκαταβολής των συντάξεων από 50% στο 80% για παλιούς και νέους συνταξιούχους.

Για το μεγάλο πρόβλημα της εξυπηρέτησης των υγειονομικών, ο διοικητής του ΕΦΚΑ ενημέρωσε για σχέδιο αποκέντρωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και στο πλαίσιο αυτό, στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΤΣΑΥ θα προστεθούν και τα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ προκειμένου να ενισχυθεί και να βελτιωθεί ο βαθμός ανταπόκρισης των υπηρεσιών στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Τέλος, ο κ. Χάλαρης ανέφερε ότι κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των συντάξεων που αποδίδονται και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη νέα συνάντηση με τους υγειονομικούς φορείς που προσδιορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2020.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων