Home Επικαιρότητα Ο ΟΟΣΑ Συνιστά Μείωση Φορολογίας
Ο ΟΟΣΑ Συνιστά Μείωση Φορολογίας

Ο ΟΟΣΑ Συνιστά Μείωση Φορολογίας

Ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά 1% ετησίως έως το 2030, προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε έκθεσή του για την ελληνική οικονομία (OECD Economic Surveys, Greece), την πορεία ανάκαμψης της οποίας ανέκοψε η πανδημία του κορωνοϊού.

Το πακέτο που προτείνει ο ΟΟΣΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, την αύξηση των δημόσιων επενδύσεωνστο 4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) από 3% το 2021, την ενίσχυση των πολιτικών κοινωνικής προστασίας για τη μείωση των ανισοτήτων, τη βελτίωση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης και την αύξηση των δαπανών για ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

Επίσης, η επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών, αποτελεί προαπαιτούμενο για μια βιώσιμη ανάκαμψη των επενδύσεων.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων