Home Επικαιρότητα Προστατευτική Ανοσία Ακόμα και Μετά από Ήπιες Μορφές της Covid-19
Προστατευτική Ανοσία Ακόμα και Μετά από Ήπιες Μορφές της Covid-19.

Προστατευτική Ανοσία Ακόμα και Μετά από Ήπιες Μορφές της Covid-19

Ομάδες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στρασβούργου και το Ινστιτούτο Pasteur πραγματοποίησαν μια έρευνα σε άτομα με ήπιες μορφές Covid-19 που αποκάλυψε την ανάπτυξη προστατευτικής ανοσίας για αρκετές εβδομάδες.

Είναι γνωστό ότι τα άτομα με σοβαρές μορφές Covid-19 αναπτύσσουν αντισώματα εντός 15 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Ωστόσο, η ανοσολογική απόκριση ατόμων με ήπιες μορφές μόλυνσης SARS-CoV-2 παρέμεινε αβέβαιη έως τώρα.

Για να το ερευνήσουν καλύτερα, ομάδες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στρασβούργου και το Ινστιτούτο Παστέρ μελέτησαν 160 εθελοντές, μέλη του νοσοκομειακού προσωπικού από τις δύο μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Στρασβούργου, που μολύνθηκαν με SARS-CoV-2 (και διαγνώστηκαν θετικά με PCR).

Όλοι είχαν αναπτύξει ήπιες μορφές της νόσου και δεν απαιτήθηκε νοσηλεία.

Η παρουσία αντισωμάτων αντι SARS-CoV-2, καθώς και το επίπεδο της εξουδετερωτικής τους δράσης, πιστοποιήθηκαν με διάφορες δοκιμές.

Αποτελέσματα: Η ταχεία ανοσοδιαγνωστική δοκιμή ανίχνευσε αντισώματα στους 153 (95,6%) και το S-Flow τεστ στους 159 (99,4%).

Εξουδετερωτικά αντισώματα (NAbs) ανιχνεύθηκαν στο 79%, 92% και 98% των δειγμάτων που ελήφθησαν, αντίστοιχα 13-20, 21-27 και 28-41 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Η μελέτη δείχνει, λοιπόν, ότι αντισώματα κατά του SARS-CoV-2 υπήρξαν σχεδόν σε όλο το νοσοκομειακό προσωπικό που δοκιμάστηκε θετικά με PCR, και ότι η εξουδετερωτική δραστηριότητα των αντισωμάτων αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι αναπτύσσουν δυνητικά προστατευτική ανοσία.

Στο 98% των ανθρώπων που ανέπτυξαν αντισώματα (δηλ. η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων), εξουδετερωτικά αντισώματα ανιχνεύθηκαν μετά από 28 ημέρες.

Αυτό τείνει να αποδείξει ότι, « η μελέτη μας δείχνει ότι τα επίπεδα αντισωμάτων είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, συμβατά με την προστασία από την επανεμφάνιση του SARS-CoV-2, τουλάχιστον έως και 40 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Ο στόχος τώρα είναι να εκτιμηθεί η απόκριση αντισωμάτων και η σχετική ικανότητα εξουδετέρωσης, σε αυτό το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, μακροπρόθεσμα», κατέληξαν οι Timothée Bruel και Olivier Schwartz, αντίστοιχα ερευνητής και επικεφαλής της μονάδας ιών και ανοσίας του Ινστιτούτου Pasteur.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων