Home Επικαιρότητα Το Εμβόλιο κατά της Φυματίωσης Μπορεί να Έχει Προστατευτική Δράση κατά του Κορωνοϊού;
Το Εμβόλιο κατά της Φυματίωσης Μπορεί να Έχει Προστατευτική Δράση κατά του Κορωνοϊού;

Το Εμβόλιο κατά της Φυματίωσης Μπορεί να Έχει Προστατευτική Δράση κατά του Κορωνοϊού;

Το παλιό Bacillus Calmette–Guérin (BCG) εμβόλιο θα μπορούσε να προστατεύσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από τον νέο κορωνοϊό;

Την ώρα που η παρασκευή εμβολίου ειδικά για τον νέο κορωνοϊό θα χρειασθεί ακόμη μήνες, πολλές μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά της φυματίωσης μπορεί να έχει προστατευτική δράση.

«Γνωρίζουμε εδώ και δεκάδες χρόνια ότι το BCG μπορεί να αναπτύξει προστατευτική δράση και απέναντι σε άλλες ασθένειες από αυτήν για την οποία δημιουργήθηκε», εξηγεί η, διευθύντρια έρευνας Inserm στο Ινστιτούτο Παστέρ της Λιλ στη Γαλλία.

«Τα παιδιά που εμβολιάζονται με το BCG υποφέρουν λιγότερο από άλλες αναπνευστικές νόσους.

Χρησιμοποιείται επίσης, ως αγωγή για ορισμένους καρκίνους της ουροδόχου κύστεως και θα μπορούσε να προστατεύσει από το άσθμα και αυτοάνοσες νόσους όπως ο διαβήτης τύπου 1.

Η υπόθεση είναι ότι το εμβόλιο κατά της φυματίωσης θα μπορούσε να έχει αντίστοιχα αποτελέσματα και στον κορωνοϊό, δηλαδή είτε μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης είτε περιορίζοντας την σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Το υγειονομικό προσωπικό είναι η πρώτη ομάδα που μπορεί να επωφεληθεί από την προσέγγιση αυτή, διότι είναι η ομάδα υψηλότερου κινδύνου για να προσβληθεί από τη νόσο και πρέπει να προστατευθεί κατά προτεραιότητα».

Ωστόσο, οι ερευνητές παραμένουν επιφυλακτικοί πριν πουν ότι το BCG παίζει ρόλο ασπίδας στον νέο κορονοϊό.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων