Home Επικαιρότητα 5 Τρόποι για να Διαχειριστείτε το Άγχος κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας του Κορωνοϊού
5 Τρόποι για να Διαχειριστείτε το Άγχος κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας του Κορωνοϊού.

5 Τρόποι για να Διαχειριστείτε το Άγχος κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας του Κορωνοϊού

Με την έκρηξη του κορωνοϊού, οι αναφορές άγχους έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα μεταξύ των γιατρών.

Οι γιατροί αντιμετωπίζουν πολυάριθμους στρεσογόνους παράγοντες, όπως φόβο προσβολής τους από τον κορωνοϊό, ανησυχίες για πιθανή μόλυνση των αγαπημένων τους, έλλειψη υλικών προστασίας και υλικού υποστήριξης πασχόντων, καθυστερήσεις στα τεστ και συχνά λήψη γρήγορων αποφάσεων διαχείρισης ασθενών με περιορισμένες πληροφορίες.

Τα κοινά συμπτώματα άγχους αυξάνονται:

Ανησυχία για τον εαυτό τους και / ή τους αγαπημένους τους, δυσκολία στον ύπνο, κόπωση, μειωμένη όρεξη, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης και λήψης αποφάσεων, αυξημένος καρδιακός ρυθμός, συχνές αναπνοές και γενικά δυσκολία στον έλεγχο του στρες.

Το αυξημένο στρες μπορεί να προκληθεί από καταστάσεις τις οποίες αντιλαμβανόμαστε ως «επιζήμιες» ή ως «απειλητικές» καθώς υπερβαίνουν τα αποθέματα που διαθέτουμε για να τις αντιμετωπίσουμε.

Παρακάτω δείτε πέντε τρόπους για να μπορέσετε να διαχειριστείτε το άγχος κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου:

1. Αφιερώστε χρόνο αντιμετώπισης άγχους

Αυτό μπορεί να ακούγεται δύσκολο, ωστόσο, με την επιδείνωση του άγχους, το μυαλό μας απασχολείται τόσο πολύ, που επηρεάζει αρνητικά την προσοχή μας όλη την ημέρα.

Αφιερώστε 15-30 λεπτά την ημέρα για να αντιμετωπίσετε τους φόβους και τις ανησυχίες σας, αναλογιζόμενοι την παρούσα κατάσταση και τις πηγές άγχους.

Κρατήστε μια θετική στάση.

Αποδεχτείτε ότι υπάρχουν συμβάντα που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Καταγράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας για αυτό που βιώνετε.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρακτική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για τη μείωση του άγχους κατά τη διάρκεια καταστάσεων κρίσης.

Συχνά, οι άνθρωποι θέλουν να σκεφτούν και να θέσουν σε εφαρμογή λύσεις για καθησυχασμό.

Έτσι, οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπο να κατευνάσουν τους φόβους τους και ανησυχούν λιγότερο το υπόλοιπο της ημέρας.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε εδώ, ότι μελέτες έχουν δείξει ότι η αφιέρωση χρόνου για να αναλογιστούμε τους φόβους μας μειώνει το γενικό άγχος.

Εκτός από την κοινωνική απομάκρυνση, η άσκηση της ιατρικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας συχνά απομονώνει τους γιατρούς, λόγω του υψηλού αριθμού των ασθενών και της σύνθετης παθολογίας που διαχειρίζονται.

2. Η κοινωνική απομάκρυνση δεν σημαίνει συναισθηματική αποστασιοποίηση

Εκτός από την κοινωνική απομάκρυνση, η άσκηση της ιατρικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας συχνά απομονώνει τους γιατρούς, λόγω του υψηλού αριθμού των ασθενών και της σύνθετης παθολογίας που διαχειρίζονται.

Σύντομα, 5λεπτα check-in με μέλη της θεραπευτικής ομάδας, μειώνουν αυτή την απομόνωση και βοηθούν στην οικοδόμηση της συντροφικότητας.

Επιπλέον, διάφορα μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των φόρουμ και των ομάδων γιατρών του Facebook, είναι καλοί τρόποι προσέγγισης με άλλους γιατρούς.

Τέλος, με την τεχνολογία όπως το Skype ή το Messenger, είναι ευκολότερο να προσεγγίσετε τους αγαπημένους σας που είναι πολύ μακριά.

3. Περιορίστε την ηλεκτρονική κατανάλωση

Με την τηλεόραση, τους ιστότοπους και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, έχουμε μια συνεχή ροή ειδήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, αυτή η ροή ειδήσεων μπορεί να γίνει επικίνδυνη και, κατά συνέπεια, να επιδεινώσει το άγχος.

Επιπλέον, οι πληροφορίες από ορισμένες πηγές ενδέχεται να είναι ακριβέστερες από άλλες.

Δοκιμάστε να ορίσετε ένα χρονικό όριο για να παρακολουθήσετε προγράμματα ειδήσεων.

Αρκούν 1-2 ώρες την ημέρα και 1-3 φορές την ημέρα για να συνδεθείτε σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων.

Επιπλέον, περιορίστε τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο σε 1-2 ιστότοπους για ενημερώσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΕΟΔΥ είναι δημοφιλείς χώροι για να έχετε τρέχουσες και καίριες πληροφορίες.

4. Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές

Με το άγχος και με επίκεντρο το δύσκολο παρόν, η εξάσκηση του μυαλού μας, είναι συχνά πιο εύκολο να λέγεται παρά να γίνεται.

Μια ποικιλία εφαρμογών ψυχικής υγείας είναι διαθέσιμες για να σας βοηθήσουν.

Αυτές οι εφαρμογές παρέχουν αρκετούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των καθοδηγούμενων ασκήσεων διαλογισμού, οδηγιών βαθιάς αναπνοής και τεχνικών για τη βελτίωση της υγιεινής του ύπνου.

5. Ζητήστε βοήθεια αν το άγχος γίνει συντριπτικό

Όταν το άγχος είναι δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και θεραπευτές είναι διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων