Home Επικαιρότητα Κορωνοϊός – Μία Συνοπτική Εικόνα των Αγορών
Κορωνοϊός - Μία Συνοπτική Εικόνα των Αγορών.

Κορωνοϊός – Μία Συνοπτική Εικόνα των Αγορών

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπογραμμίζοντας την «απίστευτη αγριότητα» με την οποία ο ιός πλήττει την Ευρώπη, εκτίμησε χθες Δευτέρα ότι η «βαθιά ύφεση» το 2020 στην Ευρώπη είναι πλέον «τετελεσμένη».

Η ατμομηχανή της Ευρώπης, η γερμανική οικονομία, ενδέχεται να συρρικνωθεί κατά 2,8% το 2020, κατά το σενάριο της λεγόμενης επιτροπής των σοφών, πέντε συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης περί τα οικονομικά.

Η Νέα Υόρκη, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, μετράει πλέον πάνω από 36.000 κρούσματα μόλυνσης και 790 νεκρούς αλλά, η Γουόλ Στριτ θέλησε να φανεί αισιόδοξη και το χρηματιστήριό της έκλεισε με άνοδο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές περιόρισαν τις ζημίες τους, ή πέρασαν στο πράσινο, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να μένουν σπίτι, οι μεταφορές μειώνονται στο ναδίρ και η ζήτηση για πετρέλαιο παρομοίως.

Χθες Δευτέρα το Μπρεντ έκλεισε στα 22,76 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 και πλέον ετών, ενώ το WTI φλέρταρε με επίπεδα τιμών κάτω από 20 δολάρια το βαρέλι.

Η υπερεπάρκεια προσφοράς, εν μέσω του πολέμου τιμών μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, τραβάει τις τιμές ακόμα περισσότερο προς τα κάτω.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων