Home Επικαιρότητα 4 Θεραπείες υπό Έρευνα για την Καταπολέμηση του Κορωνοϊού στην Ευρώπη
4 Θεραπείες υπό Έρευνα για την Καταπολέμηση του Κορωνοϊού στην Ευρώπη.

4 Θεραπείες υπό Έρευνα για την Καταπολέμηση του Κορωνοϊού στην Ευρώπη

Επτά ευρωπαϊκές χώρες, ξεκίνησαν την Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 κλινικές δοκιμές για τέσσερις θεραπείες κατά του COVID-19.

Ενώ χθες, ο Adhanom Ghebreyesus Tedros, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποίησε για τη χρήση φαρμάκων που δεν έχουν ελεγχθεί στον COVID-19 λέγοντας «τα οποία μπορούν να εγείρουν ψευδείς ελπίδες και να είναι πιο επιβλαβή παρά ευεργετικά», οι Ευρωπαίοι επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν θεραπείες.

Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ισπανία και η Γαλλία, ενώνουν τις δυνάμεις τους στην καταπολέμηση του COVID-19 και ξεκίνησαν μια κλινική δοκιμή την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων 3.200 ασθενών στα νοσοκομεία, υπό αυστηρές συνθήκες επιτήρησης.

Η δοκιμή αυτή ονομάζεται Discovery και έχει σκοπό να αξιολογήσει 4 πειραματικές θεραπείες με ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές μορφές του COVID-19.

Τα προς έλεγχο μόρια είναι:

Remdesivir, lopinavir σε συνδυασμό με ριτοναβίρη, με την τελευταία θεραπεία να σχετίζεται ή όχι με ιντερφερόνη βήτα και υδροξυχλωροκίνη.

Προβλέπονται πέντε μέθοδοι θεραπείας:

Πρότυπη φροντίδα, βασική φροντίδα συν remdesivir, συνήθης φροντίδα συν λοπιναβίρη και ριτοναβίρη, συνήθης φροντίδα συν λοπιναβίρη, ριτοναβίρη και βήτα ιντερφερόνη, συνήθης φροντίδα συν υδροξυχλωροκίνη.

Η ένταξη ασθενών στην έρευνα ξεκίνησε ήδη την Κυριακή.

Διευκρινίζεται ότι οι τρόποι θεραπείας θα κατανέμονται τυχαία, αλλά οι ασθενείς και οι γιατροί θα γνωρίζουν ποια θεραπεία χρησιμοποιείται (ανοικτή δοκιμή).

Η ανάλυση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της θεραπείας θα αξιολογηθεί 15 ημέρες μετά την ένταξη κάθε ασθενούς.

Ο στόχος είναι να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των τεσσάρων θεραπευτικών στρατηγικών.

Η δύναμη αυτών των ερευνών είναι η «προσαρμοστική» φύση τους.

Αυτό σημαίνει ότι πολύ γρήγορα οι αναποτελεσματικές πειραματικές θεραπείες μπορούν να εγκαταλειφθούν και να αντικατασταθούν από άλλα μόρια που προκύπτουν από την έρευνα.

Ως εκ τούτου, οι γιατροί θα είναι σε θέση να αντιδρούν σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, προκειμένου να επισημάνουν την καλύτερη θεραπεία για τους ασθενείς.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων