Home Επικαιρότητα Τηλε-Υγεία: Ετοιμαστείτε για Μεγάλες Αλλαγές στην Υγειονομική Περίθαλψη
Τηλε-Υγεία: Ετοιμαστείτε για Μεγάλες Αλλαγές στην Υγειονομική Περίθαλψη.

Τηλε-Υγεία: Ετοιμαστείτε για Μεγάλες Αλλαγές στην Υγειονομική Περίθαλψη

Το έτος 2020 μπορεί να αποτελέσει έτος «μάρτυρα» για σημαντικές αλλαγές στην υγειονομική περίθαλψη προς το κοινό, από τους παρόχους, τους ασφαλιστικούς φορείς και τις κυβερνήσεις.

Η πολιτεία, ο τομέας της τεχνολογίας και οι υποσχέσεις του 5G, και τώρα οι παγκόσμιες φοβίες πανδημίας, σηματοδοτούν όλα τη ζήτηση για απομακρυσμένη υγειονομική περίθαλψη.

Η παροχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέμεινε στα χέρια των νοσοκομείων και των ιατρών για έναν σχεδόν αιώνα.

Μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν να ασκούν σημαντικά τον έλεγχό τους από τη δεκαετία του 1970.

Με την έλευση της οικονομικής κρίσης σχεδόν πριν από μια δεκαετία, η δομή των σχεδίων υγείας άλλαξε, καθώς το μοντέλο κέρδους τους υπολογιζόταν στην μεγαλύτερη ευθύνη των ασθενών μέσω υψηλών συμμετοχών.

Η αποτυχία των νοσοκομείων, των ιατρών, των φαρμακευτικών εταιρειών και των ασφαλιστικών φορέων να είναι σε θέση να συνεργαστούν είναι παγιωμένη.

Είτε ως αιτία είτε ως αποτέλεσμα αυτού, οι απαιτήσεις των περικοπών στις δαπάνες υγείας αλλά και η απληστία έχουν μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες για την υγεία προς τους πολίτες.

Τα τελευταία χρόνια δε οι φαρμακευτικές εταιρείες αύξησαν δραματικά τις τιμές τους στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά και στα νέα φάρμακα υψηλού κόστους.

Οι μεγάλοι παίκτες της τεχνολογίας (Amazon, Google…κ.λπ.) βρίσκονται ήδη στο παιχνίδι της υγείας!

Όλα αυτά σηματοδοτούν το ίδιο πράγμα:

Η αντίσταση της βιομηχανίας στην αλλαγή έχει τελειώσει.

Η τηλεϊατρική είναι το μέλλον και το μέλλον είναι επικείμενο.

Τα επόμενα χρόνια θα παρατηρηθεί τελικά μια δραματική αύξηση στη χρήση της τηλεϊατρικής για τη βελτίωση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης και τη μείωση του κόστους.

Αυτό πιθανότατα θα μειώσει τις καθυστερήσεις στο να συμβουλευτεί κάποιος ασθενής έναν ειδικό, θα διευρύνει την πρόσβαση των απομακρυσμένων περιοχών στην υγειονομική περίθαλψη και θα μειώσει την ανάγκη για ιατρική μεταφορά σε νοσοκομεία και συχνά στα ιατρεία.

Με κάθε αλλαγή, θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, και πιθανόν να υπάρχει αντίσταση από εκείνους που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να αλλάξουν.

Πιθανότατα αυτή τη φορά, η πρόσβαση του ασθενούς στη φροντίδα θα είναι ταχύτερη, η φροντίδα καλύτερη και το κόστος χαμηλότερο.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων