Home Επικαιρότητα Αυτά Είναι τα Νοσοκομεία Αναφοράς για τον Κοροναϊό στη Χώρα μας
Ορίστηκαν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό, ανά υγειονομική περιφέρεια, από τον Βασίλη Κικίλια.

Αυτά Είναι τα Νοσοκομεία Αναφοράς για τον Κοροναϊό στη Χώρα μας

Στη Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Αθήνα, παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και ενέκρινε τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς, ενώ συντόνισε και τις δράσεις των συναρμόδιων φορέων.

Για την πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) ορίστηκε ως Βασικό νοσοκομείο αναφοράς το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, Σωτηρία και ως Αναπληρωματικό ο Ευαγγελισμός.

Για τη δεύτερη ΥΠΕ ως Βασικό νοσοκομείο αναφοράς ορίστηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν και ως Αναπληρωματικό το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο.

Για την τρίτη και την τέταρτη ΥΠΕ, ως Βασικό νοσοκομείο ορίστηκε το Πανεπιστημιακό Γ. Ν. Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και ως Αναπληρωματικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο.

Για την πέμπτη ΥΠΕ, ως Βασικό ορίστηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ως Αναπληρωματικό το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Για την έκτη ΥΠΕ ως Βασικό νοσοκομείο ορίστηκε το Πανεπιστημιακό Γ. Ν. Πατρών, Παναγιά η Βοήθεια και ως Αναπληρωματικό το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Τέλος, για την έβδομη ΥΠΕ, ως Βασικό ορίστηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ως Αναπληρωματικό το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, Ο Άγιος Γεώργιος.

Να σημειωθεί πως όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και των Υγειονομικών Περιφερειών έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Παράλληλα, σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων