Η Ενημέρωση του Ασθενή έχει Θετικό Αντίκτυπο στη Θεραπεία του

Όλο και περισσότερες έρευνες καταρρίπτουν την άποψη ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν τυφλά τις οδηγίες των γιατρών τους, χωρίς να ενημερώνονται σε βάθος για την πάθηση τους και να ρωτούν του ειδικούς για όλες τις απορίες του.

Η Ενημέρωση του Ασθενή έχει Θετικό Αντίκτυπο στη Θεραπεία του

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο 'Αμστερνταμ, με τη συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών, ασθενών αλλά και εκπροσώπων του Τύπου, δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, οι ασθενείς μιλούν για 12 έως 18 δευτερόλεπτα πριν τους διακόψει ο γιατρός τους!

Από τις τοποθετήσεις των ειδικών, έγινε σαφές πως σήμερα οι ασθενείς συμμετέχουν περισσότερο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την υγεία τους, και έχουν άποψη σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία τους.

Η Ενημέρωση του Ασθενή έχει Θετικό Αντίκτυπο στη Θεραπεία του 1

Εκτιμάται ότι το 50 - 70% των πληροφοριών που μεταφέρονται από τον γιατρό στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης, έχουν ξεχαστεί από τον ασθενή μόλις περάσει την έξοδο του ιατρείου, ενώ οι μισές μένουν στη μνήμη του αλλά όχι απαραίτητα με τον σωστό τρόπο.

Η καλή επικοινωνία γιατρού-ασθενούς έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στη ρύθμιση των συναισθημάτων των ασθενών, να διευκολύνει την κατανόηση των ιατρικών πληροφοριών και να συμβάλει στην καλύτερη αναγνώριση των αναγκών, των αντιλήψεων και των προσδοκιών των ασθενών.

www.MedicalManage.gr 

Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.