Τι Δείχνουν οι Πρόσφατοι Δείκτες Οικονομικής Δραστηριότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) μέσω της έκθεσης Προϋπολογισμού 2018, αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη του 2017, αναμένοντας ωστόσο καλύτερη πορεία για το ποσοστό ανεργίας.

Εντούτοις, παρά την αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης για το σύνολο του έτους αναμένουν ενδυνάμωση της δραστηριότητας το δεύτερο εξάμηνο.

Για το 2018 οι προβλέψεις συγκλίνουν σε ανάπτυξη στο 2,5% και σε περαιτέρω πτώση του ποσοστού ανεργίας.

Τι Δείχνουν οι Πρόσφατοι Δείκτες Οικονομικής Δραστηριότητας

Έχοντας εισέλθει στον τελευταίο μήνα του έτους και ενώ εκκρεμεί η ανακοίνωση των στοιχείων για το πραγματικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της ελληνικής οικονομίας του γ’ τριμήνου από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι επιμέρους δείκτες οικονομικής δραστηριότητας μας δίνουν μια θετική εικόνα ενδυνάμωσης του κλίματος.

Το ποσοστό ανεργίας σταθερά περιορίζεται φτάνοντας τον Αύγουστο του 2017 το 20,6%, επίπεδο αντίστοιχο του Νοεμβρίου του 2011.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος παρά τις διακυμάνσεις κινείται σε επίπεδα ανώτερα των αντίστοιχων πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο δείκτες βιομηχανικής παραγωγής και όγκου λιανικού εμπορίου κινούνται σε επίπεδα καλύτερα έναντι των αντίστοιχων προ έτους.

Τέλος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδό Ιαν.-Σεπ. ανήλθαν στα €13 δισεκ., στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί για πρώτο 9μήνο.

www.MedicalManage.gr 

Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.