Home Επικαιρότητα Κορωνοϊός – Οι Υποσχέσεις της Υδροξυχλωροκίνης
Κορωνοϊός - Οι Υποσχέσεις της Υδροξυχλωροκίνης.

Κορωνοϊός – Οι Υποσχέσεις της Υδροξυχλωροκίνης

Θα διεξαχθούν κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών για επιβεβαίωση των πρώτων ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων του Plaquenil (υδροξυχλωροκίνη) για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Χρησιμοποιούμενη για τη θεραπεία αυτοάνοσων ασθενειών όπως ο λύκος ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η υδροξυχλωροκίνη μπορεί να έχει επίδραση στην εξαφάνιση του ιού, σύμφωνα με τον καθηγητή Didier Raoult, διευθυντή του Ινστιτούτου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Μασσαλίας.

Ως ειδικός των μολυσματικών ασθενειών, διεξήγαγε μελέτη σε 24 ασθενείς με COVID-19.

Έξι ημέρες μετά την έναρξη του Plaquenil, ο ιός εξαφανίστηκε στα τρία τέταρτα των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

«Ήμασταν σε θέση να συγκρίνουμε το αρνητικό ιικό φορτίο μεταξύ των ασθενών που ακολούθησαν το πρωτόκολλο και των ασθενών από την Αβινιόν και τη Νίκαια που δεν έλαβαν τη θεραπεία», εξηγεί ο καθηγητής Raoult.

«Όσοι δεν έλαβαν το Plaquenil εξακολουθούν να μεταφέρουν το 90% του ιού μετά από έξι ημέρες», εξηγεί ο καθηγητής.

Η Sanofi έχει ήδη δεσμευτεί να προσφέρει αρκετά εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου στις γαλλικές αρχές.

Αν και φυσικά αυτά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο πρέπει να επιβεβαιωθούν.

«Έχω λάβει γνώση των αποτελεσμάτων και έχω δώσει την εξουσιοδότηση, ώστε μια μεγαλύτερη δοκιμή να μπορεί να ξεκινήσει από άλλες ομάδες όσο το δυνατόν συντομότερα και σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Olivier Véran.

Ενώ οι νέες κλινικές δοκιμές θα αρχίσουν σύντομα, πολλοί ειδικοί συνιστούν προσοχή, ιδίως λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών της υδροξυχλωροκίνης.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων