Home Επικαιρότητα Γιατί Πρέπει να Ανησυχούμε Πολύ με το Νέο Κορωνοϊό;
Η Ιταλία είναι μια προεπισκόπηση αυτού που μπορούμε να δούμε πολύ σύντομα και στην Ελλάδα.

Γιατί Πρέπει να Ανησυχούμε Πολύ με το Νέο Κορωνοϊό;

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα και το Ιράν δεν έχουν αναφέρει πλήρως τα στατιστικά τους για τον κορωνοϊό, εντούτοις η Ιταλία ήταν πλήρως διαφανής.

Αυτό που βλέπουμε είναι πολύ ανησυχητικό.

Η επαρχία της Λομβαρδίας έχει μεγάλη αύξηση θανάτων.

Αναλύοντας τα δεδομένα για τη χώρα αυτή στο σύνολό της, οι νέες διαγνώσεις και οι θάνατοι διπλασιάζονται κάθε λίγες ημέρες.

Με αυτόν τον ρυθμό, ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ιταλίας κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Να θυμάστε ότι πριν από 3 εβδομάδες, η Ιταλία είχε αναφέρει μόνο επτά θανάτους!

Η Ιταλία είναι μια προεπισκόπηση αυτού που μπορούμε να δούμε πολύ σύντομα και στην Ελλάδα.

Στη Wuhan αυτό ξεπεράστηκε με 19 νοσοκομεία που δημιουργήθηκαν για την πανδημία.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να μολυνθούν, γεγονός που δεν αντιπροσωπεύει μόνο τον κίνδυνο για τη ζωή τους, αλλά μια πίεση στην ικανότητά τους να φροντίσουν αυτό το «τσουνάμι» των ασθενών.

Τα νοσοκομεία μας βρίσκονται σε καλό δρόμο για να περιθάλψουν σύντομα ασθενείς, που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη;

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα νοσοκομεία μπορεί να έχουν σημαντικά λιγότερες παροχές και να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Αν ο ιός παραμείνει στην τρέχουσα πορεία του, θα συμβεί αυτό που συνέβη στη Wuhan.

Δεν υπάρχει ισχυρό επιστημονικό επιχείρημα για να το ερμηνεύσουμε διαφορετικά.

Αν και όλοι ελπίζουμε ότι ο ιός θα δείξει μια απροσδόκητη ευαισθησία στη θερμότητα ή θα μεταλλαχθεί σε μια λιγότερο μολυσματική μορφή, ο ιός έχει μέχρι στιγμής ακολουθήσει μια εξαιρετικά προβλέψιμη πορεία.

Αυτό το μονοπάτι έχει χαρτογραφηθεί πριν από τρεις εβδομάδες από τον Marc Lipsitch της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή ανθρώπων που σπέρνουν τις απόψεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης χωρίς να γνωρίζουν ένα θέμα.

Παρά την έντονη προειδοποίησή του ότι το 40% -70% του πληθυσμού θα μπορούσε να μολυνθεί, λίγα πράγματα έγιναν κυρίως από τον κόσμο για την προετοιμασία για την κρίση, πέρα ​​από τις συνήθεις οδηγίες πλύσης στα χέρια και οδηγίες όταν βήχουμε – μια ρουτίνα που γίνεται κάθε εποχή γρίπης…

Πρέπει να κινητοποιηθούμε γρήγορα!

Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή ανθρώπων που σπέρνουν τις απόψεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης χωρίς να γνωρίζουν ένα θέμα.

Τα δίκτυα ειδήσεων ορθώς πράττουν και καλούν ειδικούς μολυσματικών ασθενειών για να προειδοποιήσουν το κοινό για την πανδημία.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι ιατροί πρέπει να μιλήσουν για αυτήν την κρίση της υγείας.

Τα στατιστικά σχετικά με το ακριβές ποσοστό θνησιμότητας ίσως δεν είναι ακριβή, γιατί δεν συμπεριλαμβάνουν ασθενείς με ήπια συμπτώματα ή ασυμπτωματικούς.

Αυτό όμως δεν αλλάζει την ανάγκη για προετοιμασία ή τον τρόπο θεραπείας των μεμονωμένων ασθενών.

Τα στοιχεία από την Ιταλία δείχνουν ότι το ποσοστό θνησιμότητας μπορεί να φθάσει το 3% -4%.

Προσθέτοντας την υπόθεση ότι περίπου οι μισοί άνθρωποι με ήπια ή μη συμπτώματα δεν ελέγχθηκαν, μπορεί να είναι πιο κοντά στο 1,5% -2%, ακριβώς κάτω από αυτό της ισπανικής πανδημίας γρίπης του 1918 που σκότωσε 30 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess ήταν μια ελεγχόμενη μελέτη περίπτωσης: 705 άτομα ήταν θετικά στον ιό και επτά πέθαναν, γεγονός που υποδηλώνει 1% ποσοστό θνησιμότητας, αν και ήταν ελαφρώς γηραιότερος ο πληθυσμός.

Το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται μεταξύ 1% και 3,4%, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και αυτό είναι, στην καλύτερη περίπτωση, τουλάχιστον δέκα φορές χειρότερο από μια κακή επιδημία γρίπης και, στη χειρότερη περίπτωση, μια πανδημία που θα μπορούσε να διεκδικήσει εκατομμύρια ζωές.

Ένα άλλο εμπόδιο είναι η υπερβολική αντίληψη ότι ο νέος κορωνοϊός αποτελεί κίνδυνο μόνο για τους ηλικιωμένους και ότι οι νέοι είναι εντελώς ανθεκτικοί.

Ήρθε η ώρα να διαλυθεί αυτή την ιδέα και ότι ο ιός προσβάλει όλους, απλά η θνησιμότητα είναι μεγαλύτερη στους ηλικιωμένους και στα άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Τα βασικά σημεία είναι ότι απλά δεν ξέρουμε τι θα κάνει αυτός ο ιός – αλλά η πορεία του νέου κορωνοϊού έχει ήδη γίνει γνωστή σε άλλα μέρη του κόσμου.

Απλά πρέπει να δούμε τα δεδομένα και να βάλουμε μπροστά στην ενημέρωση τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες…

Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο και να ελπίζουμε!

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων