Home Επικαιρότητα Το Μήνυμα του Πρωθυπουργού στην Εκδήλωση «Πρωτοβουλία για την Υγεία»
Τα νέα νοσοκομεία θα ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), αλλά θα έχουν πλήρη διοικητική ευελιξία και αυτοτέλεια.

Το Μήνυμα του Πρωθυπουργού στην Εκδήλωση «Πρωτοβουλία για την Υγεία»

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση «Πρωτοβουλία για την Υγεία» που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δήλωσε την επιλογή του να εφαρμόσει αποτελεσματικά τη συνεργασία του κράτους με ιδιωτικούς φορείς, ώστε να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά υπέρ του πολίτη.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι ότι δεν θα επιτραπεί σε γραφειοκρατικά εμπόδια να καθυστερήσουν έργα προς όφελος του πολίτη, γι’ αυτό η κυβέρνηση «ξεκλειδώνει» τις δωρεές με την άρση των γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

Η «Πρωτοβουλία για την Υγεία» του ΙΣΝ είναι ένα έργο 400 εκατομμυρίων ευρώ για την Υγεία, που αφορά δομές Υγείας για όλους τους Έλληνες.

Περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, προβλέπει την αγορά δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων για τις αεροδιακομιδές του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), την ενίσχυση των προγραμμάτων της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης.

Τα νέα νοσοκομεία θα ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), αλλά θα έχουν πλήρη διοικητική ευελιξία και αυτοτέλεια.

Το κόστος μισθοδοσίας και η κατασκευή των έργων υποδομής γύρω από τα νέα νοσοκομεία θα βαρύνουν το Δημόσιο.

Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται διάταξη που θα δίνει φορολογικά κίνητρα για τον εθελοντισμό και τα χορηγικά προγράμματα.

Επίσης, θα απαλλάσσει τις δωρεές από το σημερινό καθεστώς του ΦΠΑ (24%) με στόχο να τις μεγιστοποιήσει προς όφελος του πολίτη.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων