Home Επικαιρότητα ΠΟΥ για Κοροναϊό – Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης σε Διεθνές Επίπεδο
Ο κοροναϊός αποτελεί πλέον παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία, με τον ΠΟΥ να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΠΟΥ για Κοροναϊό – Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης σε Διεθνές Επίπεδο

Η επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συγκλήθηκε χθες με θέμα τον κοροναϊό, που ξεκίνησε από την πόλη Wuhan της Κίνας.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ανακοίνωσε πως η επιδημία αυτή ανταποκρίνεται πλέον στα κριτήρια για να θεωρηθεί ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, σε διεθνές επίπεδο.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας της Κίνας ανέφεραν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, πως υπάρχουν, μέχρι στιγμής, 7.711 επιβεβαιωμένα και 12.167 ύποπτα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, 1.370 είναι σοβαρές, ενώ 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, έχουν νοσήσει από τον ιό 83 άτομα, σε 18 ακόμη χώρες.

Από αυτές τις περιπτώσεις, μόνο 7 άτομα δεν είχαν ταξιδέψει στην Κίνα.

Υπήρξε, δε, μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο σε 3 χώρες εκτός της Κίνας, με μία από αυτές τις περιπτώσεις να είναι σοβαρή, ενώ δεν υπήρξαν θάνατοι.

Ο ΠΟΥ αναμένει, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, πως ενδέχεται να εμφανιστούν κρούσματα σε οποιαδήποτε χώρα.

Έτσι, κάλεσε όλες τις χώρες να είναι προετοιμασμένες για περιορισμό του ιού – συμπεριλαμβανομένης της ενεργού επιτήρησης, της έγκαιρης ανίχνευσης, της απομόνωσης και της διαχείρισης των περιπτώσεων, αλλά και της ανίχνευσης επαφών και της πρόληψης της περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων