Κικίλιας - Προχωράμε σε Συμβάσεις με 800 Νέους Γιατρούς

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις νέες προσλήψεις γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας.

«Ήδη 175 γιατροί έχουν στελεχώσει τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και 550 αγροτικοί ιατροί έχουν αναλάβει υπηρεσία» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

«Προκηρύξαμε 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, 50 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, είναι έτοιμη η προκήρυξη για την πρόσληψη 950 μονίμων ιατρών, έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για 1.000 νέους επικουρικούς (950 γιατροί και 50 νοσηλευτές για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), όπως και για 1.500 θέσεις λοιπού προσωπικού» τόνισε ο Υπουργός.

Συμπλήρωσε, δε, πως η κυβέρνηση προχωρά σε συμβάσεις με 800 νέους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά το 2012, καθώς και 1.300 ειδικευόμενους νοσηλευτές.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσα από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

«Την ίδια στιγμή ήδη 175 γιατροί έχουν στελεχώσει τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και 550 αγροτικοί ιατροί έχουν αναλάβει υπηρεσία» κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

www.MedicalManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.