Ανακαλύφθηκαν Αντικαρκινικές Ιδιότητες σε Κοινά, Μη Ογκολογικά Φάρμακα

Αντικαρκινικές ιδιότητες έχουν, σύμφωνα με νέα έρευνα, πολλά κοινά, μη ογκολογικά φάρμακα.

Πρόκειται για σχεδόν 50 κοινά φάρμακα, τα οποία σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα με απρόσμενους τρόπους.

Συγκεκριμένα, όπως δηλώνουν οι επιστήμονες, πρόκειται για έναν απροσδόκητα μεγάλο αριθμό μη ογκολογικών φαρμάκων, τα οποία έχουν τελικά τη δυνατότητα να καταστρέψουν καρκινικά κύτταρα.

Τα φάρμακα αυτά, που μέχρι στιγμής δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου, αλλά για τη χοληστερίνη, τον διαβήτη, για διάφορες φλεγμονές κ.ά., θα μπορούσαν μελλοντικά να δοκιμαστούν και ως αντικαρκινικά, χάρη στις ιδιότητές τους.

Η άκρως ενδιαφέρουσα αυτή νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Cancer».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τοντ Γκόλουμπ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και διευθυντή του Προγράμματος Καρκίνου του κοινού Ινστιτούτου Broad των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ, μελέτησαν στο εργαστήριο περίπου 4.500 φάρμακα, ελέγχοντας τη δράση τους πάνω σε καρκινικά κύτταρα.

«Νομίζαμε ότι θα ήμασταν τυχεροί αν βρίσκαμε έστω και μία μόνο δραστική ουσία με αντικαρκινικές ιδιότητες και εκπλαγήκαμε που βρήκαμε τόσες πολλές», δήλωσε ο δρ. Γκόλουμπ.

Πρόκειται για σχεδόν 50 κοινά φάρμακα, τα οποία σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα με απρόσμενους τρόπους και όχι μπλοκάροντας συγκεκριμένες πρωτεΐνες, όπως κάνουν αρκετά γνωστά φάρμακα κατά του καρκίνου.

Κάποια μη ογκολογικά φάρμακα, για παράδειγμα, ενεργοποιούν μία πρωτεΐνη και άλλα σταθεροποιούν την αλληλεπίδραση μεταξύ πρωτεϊνών.

www.MedicalManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.