Home Επικαιρότητα Σωματική Δραστηριότητα και Καρκίνος – Τι Αναφέρει Νέα Έρευνα;
Το να υιοθετήσει κανείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με μία μέτρια, έστω, σωματική δραστηριότητα, καθιστά δυνατή τη μείωση του κινδύνου για πολλές μορφές καρκίνου.

Σωματική Δραστηριότητα και Καρκίνος – Τι Αναφέρει Νέα Έρευνα;

Όσοι ασκούνται συστηματικά αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από επτά διαφορετικές μορφές καρκίνου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, όσοι ασκούνται για περίπου 2,5 με 5 ώρες εβδομαδιαίως, έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από επτά διαφορετικές μορφές καρκίνου σε σχέση με όσους δεν ασκούνται.

Αυτά αναφέρει μία νέα μεγάλη μελέτη της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (American Cancer Society – ACS), η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Clinical Oncology”.

Η μελέτη αυτή συγκέντρωσε τα δεδομένα 755.459 ατόμων, τα οποία η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε επί δέκα χρόνια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν σαφή.

Η εβδομαδιαία άσκηση, μέτριας έντασης, για 2,5 έως 5 ώρες ή η έντονη σωματική δραστηριότητα για 1,25 έως 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο για επτά διαφορετικές μορφές καρκίνου.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που μελετήθηκαν δείχνουν ότι, για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 8% με 2,5 ώρες σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα και κατά 15% με 5 ώρες την εβδομάδα.

Το ίδιο ισχύει και για τον καρκίνο του μαστού (μειωμένος κίνδυνος 6% έως 10%), τον καρκίνο του ενδομητρίου, των νεφρών και του ήπατος (όπου ο κίνδυνος εμφανίζεται μειωμένος από 18% έως 27%, ανάλογα με τη σωματική δραστηριότητα), καθώς και το μυέλωμα και το λέμφωμα Non-Hodgkin.

Από τη συγκεκριμένη έρευνα, λοιπόν, φαίνεται πως το να υιοθετήσει κανείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με μία μέτρια, έστω, σωματική δραστηριότητα, καθιστά δυνατή τη μείωση του κινδύνου για πολλές μορφές καρκίνου.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων