Home Επικαιρότητα Κικίλιας – 24ωρη Λειτουργία, ΣΔΙΤ και Σύγχρονο Μάνατζμεντ στις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας
Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε πως ο ΕΟΠΥΥ θα αναδιαρθρωθεί σημαντικά με νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση μέσα στον Φεβρουάριο.

Κικίλιας – 24ωρη Λειτουργία, ΣΔΙΤ και Σύγχρονο Μάνατζμεντ στις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Οργάνωση των Πρωτοβάθμιων Δομών Υγείας, αλλά τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

«Κέντρα Υγείας, Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και όλες οι πρωτοβάθμιες δομές, θα συνδεθούν σε ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας που θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και θα διευκολύνει τους πολίτες» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, ενώ συμπλήρωσε «Αυτές τις δομές θα τις διοικεί manager και θα λειτουργούν 24/7 με τη λογική του group practice».

Πρόσθεσε, δε, ότι στις δομές αυτές «θα συμβάλλονται γιατροί του Δημοσίου, αλλά και ιδιώτες και μ΄ αυτόν τον τρόπο θα έχει κανείς τη δυνατότητα να βρίσκει εκεί τον γιατρό της εμπιστοσύνης του».

Όσον αφορά τη μορφή που θα έχουν οι πρώτες ΣΔΙΤ, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε «Οι ΣΔΙΤ θα αφορούν στην κτιριακή αναβάθμιση, το management, την αγορά μηχανημάτων και υπηρεσιών, τη λειτουργία των νοσοκομείων. Το μοντέλο της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Β. Αμερικής. Θα είναι μια μεταρρύθμιση – σταθμός για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)».

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε, επίσης, πως «για πρώτη φορά, διορίσαμε Διοικητές με ρήτρα αποδοτικότητας και το νομοθετήσαμε. Δηλαδή, ένα συμφωνητικό με ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες καλής λειτουργίας του νοσοκομείου, με αξιολόγηση κάθε 3 μήνες. Όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι χρειάζεται αποτελεσματικό και σύγχρονο μάνατζμεντ».

Παράλληλα, ο Υπουργός προανήγγειλε πως θα δοθεί η δυνατότητα, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και δωρεάν για τον πολίτη, να ανανεωθούν ιατρικά μηχανήματα και υπηρεσίες με leasing.

Όπως εξήγησε, δε, σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης, αυτή θα προκύψει από τον κρατικό Προϋπολογισμό, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε πως όλος ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα αναδιαρθρωθεί σημαντικά με νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Φεβρουάριο.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων