Βασίλης Κικίλιας - Εγκαινίασε την Ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ. Ν. Λαμίας

Στη Λαμία βρέθηκε εχθές ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της πόλης.

Τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ. Ν. Λαμίας πραγματοποίησε εχθές ο Βασίλης Κικίλιας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας εξυπηρετεί σήμερα 67 ασθενείς με μηνιαία δυνατότητα πραγματοποίησης 870 συνεδριών, ενώ πλέον, με την πλήρη ανάπτυξη της νέας Μονάδας θα μπορεί να εξυπηρετήσει 162 ασθενείς και έως 2.150 συνεδρίες αιμοκάθαρσης το μήνα.

Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «στολίδι» για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λαμίας, κάνοντας αναφορά σε όλους τους προκατόχους του που εργάστηκαν για τη λειτουργία της, ενώ επεσήμανε πως «μετά από 45 χρόνια Μεταπολίτευσης και 10 δύσκολα χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, δε χωρούν μικροπολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις στον χώρο της Υγείας».

Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε, δε, πως θα επισκεφθεί ξανά σύντομα τη Φθιώτιδα για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

www.MedicalManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.